Авокадото присъства в храненето на много култури още от десетилетия, но днес то е една от най-популярните добавки към дневното меню, не само за почитателите на здравословното хранене.

Както казва едни от световните шефове, Нигела Лаусон, добре е, че зелените храни най-накрая има своето подобаващо място, съобщават от foodpanda.

Авокадото влезе под номер 2 за 2018 в тенденции в храната в годишното проучване на диетолозите. Авокадото е едно от най-предпочитаните луксозни храни. Вече има аромати на лате и чай с авокадо както и ароматизирани десерти и сладкиши.

В Азия например, авокадото намира своето място и в солените ястия като паста, ориз и месо. Там е произведен и първия вегетариански шоколадов бар от авокадо, а в много ресторанти се продават сладолед и палачинки с авокадо.

Продажбите на авокадо са се увеличи изведнъж с 30%, след като по-телевизията се излъчва реклама на тост с авокадо като предложение за перфектната закуска.

Освен, че плодовете са богати на антиоксиданти, той е отличен източник на витамин С, Е и К, белтъчини, фибри и здрави мононенаситени мастни киселини.

Здравословните мазнини подобряват здравето на сърцето и понижава кръвното налягане, а витамин Е е добър за очите.

Още статии

Направете слънцето свой приятел... Лятното слънце е твърде хубаво, а и както стана ясно през юли - не особено често явление, за да го избягваме. Въпреки че сме наясно, че слънцето може ...
Испания е страната с най-здраво население в света... Испания е страната с най-здраво население в света, като изпревари Италия според индекса Bloomberg Healthiest Country Index за 2019 г. В него се класир...
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.