Звездната българска шахматна двойка Иван Чепаринов и Антоанета Стефанова се сдоби с първото си дете. Новината съобщи руският специализиран сайт Chess-News.ru, цитиран от вестник „Сега“, който поздрави родителите за първородната им дъщеря с честитка в „Туитър“.

По-късно в социалната мрежа двамата получиха поздравления от редица изтъкнати шахматисти от цял свят. От съобщението на българския гросмайстор и анализатор Деян Божков стана ясно и името на детето: „Звездното бебе Мелисандра се роди днес! Честито на щастливите родители Антоанета Стефанова и Иван Чепаринов!“.

Изборът на име явно е вдъхновен от фентъзи поредицата „Игра на тронове“ на американския писател Джордж Р. Р. Мартин, в която пророчицата Мелисандра е централен персонаж. В хитовия телевизионен сериал ролята й се изпълнява от холандската актриса Карис ван Хоутен.

Новината за раждането на Мелисандра Чепаринова даде отговор и на въпроса защо гросмайстор Стефанова не участва на шахматната олимпиада в Батуми (Груз). 39-годишната българка беше картотекирана в отбора на домакините, но в последния момент беше извадена от разширения състав.

За Грузия обаче играе 31-годишният Чепаринов, който в деня на радостното събитие вчера седна на втора дъска в мача срещу Македония – с черните фигури срещу Филип Панчевски. На първа дъска за македонците пък беше друг българин – Кирил Георгиев, с черните срещу Баадур Джобава.

Заради продължаващите с години неразбории в родния шахмат, довели до изключването на България от международните организации, българските шахматисти приеха да представляват различни чужди държави на най-големия отборен форум. От началото на надпреварата Чепаринов взе две победи и направи три ремита за грузинците.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.