Бабите били виновни за затлъстяването на децата

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Бабите са виновни за това, че децата страдат от затлъстяване, пише в.“Дейли мейл“. Повечето баби и дядовци  казват, че да глезят внуците си е тяхната роля в живота.

Но както отбелязват изследователи, твърде щедрото раздаване на шоколад и бисквитки на внуците води до това, че децата, за които се грижат баби и дядовци, често изпитват проблеми с теглото. По думите на експерти това означава, че Великобритания я очакват проблеми в бъдеще.

Изследователи от института зда приложна медико-санитарна медицина в Бирмингам изучавали семейства в Бирмингам и Единбург, и забелязали, че ако за децата се грижат баби и дядовци, то тези деца биват много често хранени с бонбони и сладкиши и рядко биват извеждани на улицата.

Бабите и дядовците също така по-често позволяват на внуците си да гледат телевизия или да ползват таблети и смартфони. Но родителите смятат, че не могат да направят нищо, тъй като бабите и дядовците гледат децата им безплатно за разлика от бавачките.

Всички казват, че всичко това е бомба със закъснител за системата за здравеопазване, тъй като затлъстяването увеличава риска от поява на рак или сърдечно-съдови заболявания.

Във Великобритания вече има около седем хиляди пациенти на възраст под 25 г. с диабет от втори тип, което не толкова отдавна се появяваше само сред хората в зряла възраст.

Shadow
Slider

Вижте още статии

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -