Бабите са виновни за това, че децата страдат от затлъстяване, пише в.“Дейли мейл“. Повечето баби и дядовци  казват, че да глезят внуците си е тяхната роля в живота.

Но както отбелязват изследователи, твърде щедрото раздаване на шоколад и бисквитки на внуците води до това, че децата, за които се грижат баби и дядовци, често изпитват проблеми с теглото. По думите на експерти това означава, че Великобритания я очакват проблеми в бъдеще.

Изследователи от института зда приложна медико-санитарна медицина в Бирмингам изучавали семейства в Бирмингам и Единбург, и забелязали, че ако за децата се грижат баби и дядовци, то тези деца биват много често хранени с бонбони и сладкиши и рядко биват извеждани на улицата.

Бабите и дядовците също така по-често позволяват на внуците си да гледат телевизия или да ползват таблети и смартфони. Но родителите смятат, че не могат да направят нищо, тъй като бабите и дядовците гледат децата им безплатно за разлика от бавачките.

Всички казват, че всичко това е бомба със закъснител за системата за здравеопазване, тъй като затлъстяването увеличава риска от поява на рак или сърдечно-съдови заболявания.

Във Великобритания вече има около седем хиляди пациенти на възраст под 25 г. с диабет от втори тип, което не толкова отдавна се появяваше само сред хората в зряла възраст.

 

Още статии

Те отдавна вече не са деца Популярни спортисти като Уейн Грецки, Пол Гаскойн, Ромарио и други отдавна са завършили кариерите си, но продължават да ни радват с наследството си. ...
Защо да си мързелива майка не е порок... Анна Бикова ни убеждава, че да си „мързелива майка”, не е порок. „Децата са несамостоятелни и инфантилни само ако така е по-удобно за техните родители...
Книга разкрива тайните на затлъстяването... Позната ли ви е безсилната мантра за перфектно тяло „трябва да ям по-малко и да спортувам повече”? Колко време продължавате да я повтаряте без продълж...
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.