Безопасно ли е използването на тестери за грим

Безопасно ли е използването на тестери за грим
- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Наскоро нашумя история за жена съдила Sephora в Калифорния, която твърди, че се е заразила с HSV-1, който причинява херпес и заразяването е станало от тестер на червило. Случаят все още не е разрешен, но ни кара да се замислим дали всъщност е безопасно да се използват тестери за балсам за устни, сенки за очи и други подобни продукти, които ни изкушават не само да се докоснем до тях, но и да изпробваме. С една дума специалистите дерматолози казват, че заразяване не би могло да се случи, но мненията са доста противоречиви.

Постарахме се да направим проучване по темата и се оказа, че голяма част от докладите не препоръчват използването на тестери и твърдят, че заразяването е напълно възможно. В тях се споменава, че тестерите с продукти за грим могат да бъдат заразени с бактерии, включително стрептокок, Е. coli и стафилоза, които могат да причинят кожна инфекция, наречена импетиго.

Sephora отказаха да коментират специфичните хигиенни практики, които те следват за тестерите за грим и коментират следното: “Здравето и безопасността на нашите клиенти е наш приоритет. Ние приемаме хигиената на продуктите много сериозно и сме посветени на най-добрите практики в нашите магазини. “

Магазините за красота несъмнено се опитват да запазят тестерите си за грим чисти, но поддържането на такава чистота наистина е безсмислено и отнема много работа, казва Лорин Коул, гримьор и автор на “Пълната книга на грима”. Като професионален гримьор, тя трябва да използва същите продукти на няколко клиента следвайки строг хигиенен процес, за да гарантира, че нейните апликатори са свежи и чисти за всяко ново лице.

Служителите в магазините за красота полагат грижи за въпросната хигиена, но някои замърсявания все още си остават заплаха за клиентите. Изводът е, че в магазин за грим няма лесен начин за следване на многоетапната хигиенна практика на Коул. Така че, ако искате да сте 100 процента защитени, просто се отдалечете от тестерите.

Кръгло грим огледало за селфита с ефект cat eye

Кръгло грим огледало за селфита с ефект Cat Eye

КУПИ СЕГА

Вижте още статии

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*