Благополучие и спокойствие през 2019-та

Независимо дали става дума за йога, медитация или просто за някакво свободно време, ето как можете да се насладите на спокойствие, без да напускате дома си.

Ако преди това не сте мислили за почивка в къщи, може би предложенията ни ще Ви се сторят нереални. Но инвестирайки в домашно уединение, можете да се насладите на спокойствие, особено когато имате нужда  да съживите ума и тялото си.

Може да не ви звучи привлекателно, но изчакайте, докато чуете колко лесно чрез включването на благополучие във вашия начин на живот, ще се почувствате по-спокойни и доволни.


Дзен пространство

Създавайки зона за релаксация в дома, градината или някаква външна постройка, като например дървена колиба вие ще имате място, посветено на спокойствието. Не е необходимо мястото да бъде голямо. Ъгълче в  стаята е добро начало, въпреки че отделно пространство би било идеално.

Подредете пространството или помещението си с успокояващи цветове, удобни възглавници, свещи, меко осветление, снимки на пейзажи, които излъчват спокойствие, дифузер за етерично масло и всичко останало, което ще създаде усещане за спокойствие и благополучие. Това пространство може да бъде посветено на слушане на музика, йога, медитация или четене.

Масаж

Известен с многобройните ползи за здравето, масажът е идеалният начин напълно да се отпуснете и да се отдадете на пълна релаксация както физически, така и психически.

Масажа може да намали тревожността, стреса и депресията, както и да засили имунната система, да намали болката и възпалението и да подобри съня. С помощта на мобилен масажист, можете да изпитате тези невероятни ползи, без дори да напускате дома си!

Йога и пилатес

Отстъплението няма да бъде същото, без да се наслаждавате на някои от невероятните ползи от релаксираща йога практика. Както йога, така и пилатес могат да подобрят здравето и благополучието ако редовно практикувате упражнения за гъвкавост и сила, което от своя страна облекчава болките. Бавното, непрекъснато движение създава чувството за лекота, свързващо ума и тялото.

С огромния набор от безплатни онлайн видеоклипове, не се нуждаете от платен инструктор! Всичко, което трябва да направите, е да се насочите към вашата дзен зона и да започнете йога или пилатес.

График за почивка

Сега имате всичко необходимо за почивка у дома. Въпреки това, за да създадете истинско благополучие, ще трябва да планирате дати в календара. Създайте план за действие, за да можете да се наслаждавате на моментите – йога на изгрев слънце, бавна закуска, медитация, здравословен обяд, потапяне в горещата вана, масаж, лека храна и още малко йога или медитация. Открийте какво работи най-добре за вас.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.