Изгаряне на мазнини

Бягане за изгаряне на мазнини

Златни правила за начинаещи

Ако сте решили да приложите бягане за изгаряне на мазнини, вероятно сте готови на всичко в името на успеха. Подгответе се за шест седмично интензивно кардио, чрез което нивата на адреналина в кръвта ви ще се повишат и ще доведат до постепенно изчистване на мазнините.
С други думи със започването на тренировката поставяте началото на изчистването от мастните натрупвания, но за съжаление това няма да продължи дълго. Тялото бързо се адаптира към натоварването и се налага да започнете интервална тренировка.

Идва ред на броенето на калориите

Разберете колко калории изгаряте, тъй като това е от особена важност. Например ако сте решили сладко да похапнете McDonald’s Big Mac (487 калории), това означава, че трябва да бягате най-малко 40 минути. Кенче бира (243 калории) ще ви коства 20 минути на пътечката. Ако се съобразите с тези простички правила, то със сигурност ще постигнете завидни резултати. Но какво се случва след това?

Изгарянето на мазнините просто спира. Защо?

Вашето тяло е влязло във форма в следствие на тренировките и се нуждае от нов стимул за да продължи да изгаря мазнини. Интервалните тренировки, които започнахте по-рано са стимулирали тялото и нивото на кислорода, от който имате нужда се е повишил, тъй като с новото натоварване идва и момента от нуждата на възстановяване на организма . Това от своя страна води до увеличено изгаряне на мазнини. За всеки литър кислород, който сте консумирали, вие ще изгорите 5 калории. Именно тази консумация на кислород ви осигурява изгаряне на мазнини в следващите 48 часа.

Начинаещите трябва да бягат на 80 % от техния максимум като възможности за една минута, след това да намалят темпото за 30 секунди. Тази последователност трябва да се изпълни 20 пъти и по-този начин вдишването на кислород ще се увеличи с 8 пъти.
За всички е ясно, че за да се постигне отслабване трябва да се изгорят повече калории отколкото са приети. Така че задължително трябва да знаем каква е нуждата ни от калории. Започнете с базовия метаболитен индекс, който е броя на калориите, от които имате нужда без да сте физически активни. Открийте вашата базова калорийна нужда.

Изчислете използвайки формулата. Умножете тази цифра по 1.55 за да получите резултат за умерена тренировка (бягане 3-5 пъти в седмицата). Така ще получите количеството калории, което ви е необходимо за да поддържате сегашното си тегло.

Бягане за изгаряне на мазнини сутрин преди закуска

Проучване доказва, че бягането преди закуска кара вашето тяло да изгаря мазнините по-ефективно. Имайте предвид, че докато изгаряте калории, вие изграждате мускули. Мускулите от своя страна са по-тежки от мазнините, така че е възможно да забележите покачване на теглото. Помнете, че трябва да намалите приема на калории. За да намалите 2.5 сантиметра от талията си, това означава, че трябва да премахнете около 4.5 килограма мазнини – приблизително 15 000 калории или 20 часа бягане.

Не прекалявайте с кардиото

Колкото по-интензивна е тренировката, толкова повече нуждата от въглехидрати расте. Ако тренирате 5 дни в седмицата, би било добре последните 3 дни да бъдат със средно ниво на натоварване. При такъв режим, тялото ви няма да има нужда от повишено количество въглехидрати и ще разгражда мастните депа по-ефективно.

POWER

Ефективен след спорт или преумора.

SILK

Натурален комплекс за борба с целулита.

BURN

Изгаряне на мазнините ефективно.

CURCUMA

100% БИО и полезна за целия организъм.

SLIM

Ефективно и дълготрайно отслабване.
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.