Влез във форма, дори и постоянно да си на път

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

“Постоянно пътувам, нямам време за тренировки” – вероятно сте чували този израз от свои познати и колеги, които прекарват много време в командировки, гонене на полети и т.н. Подобен режим обаче не значи да се сложи кръст на тренировките и добрата форма, макар и да няма време за редовни занимания.

Тук важи правилото – по-добре нередовно, отколкото никога. Направете си кратка програма, която да изпълнявате два пъти или поне веднъж в седмицата. Има такива силови тренировки, които дори помагат на мускулите да растат благодарение на по-дългото време за възстановяване. Акцентът в кратките програми е правенете на комплексни упражнения, а не акцентирани върху определена мускулна група.

Просто няма нужда да се губи излишно време за постигането на върхова форма на определена група. Едночасова тренировка седмично с включени клекове с тежести, лежанка, набирания с допълнително тегло изисква 3-4 дни почивка, като в тези дни може да работите върху коремната преса или да намерите време за бягане. В съвременния фитнес има програми дори за по 15-20 минути, които включват кръгови тренировки и кросфит, което прави оправданието за липса на време излишно.Ако пътувате наистина много и често, то може да намерите място в куфарите си за минимално фитнес оборудване от типа на ролков тренажор за преса, въже за скачане или TRX ремъци, като с тях можете да подобрите издръжливостта си и да тренирате всички мускулни групи, като в същото време изгаряте мазнини.

Ако пътуванията ви нямат нямат регулярност и не знаете кога ще имате време за следващата тренировка, то използвайте всяка свободна минута за някакви упражнения, като избирате кратки, но интензивни комплекси. Нямате време за половинчасов крос – направете тогава 10 спринта от по 30 метра, като в края на всеки правете по 20 лицеви опори с подскоци. Това ще ускори с невероятна скорост метаболизма ви. Дори и докато пътувате може да упражнявате пресата си, като повдигате крака към корема си. Няма оправдание за лошата форма и се надяваме да сме ви убедили в това.

Shadow
Slider

Вижте още статии

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -