Грешките в диетата

Грешките в диетата и диетичния план

Най-честите грешки в диетичния план


Безспорно отслабването е трудна мисия. Бавното и постепенно отслабване винаги печели състезанието, но какво да си мислим ако полагаме нужните усилия, изглежда че правим всичко както трябва, а килограмите не мърдат? Кои са грешките в диетата?

1. Грешка в изгарянето на калории

Докато се потите в залата и си мислите, че изгаряте калории е важно да обърнете внимание на интензивността и продължителността на тренировката. Например 15 минутно ходене изгаря около 100 калории, докато спокойната разходка за около 30 минути на практика изгаря същото количество калории. Проучване показва, че хората обикновено преувеличават с представата за изгорените калории. Така, че убедете се, че гледате реалистично на калориите, които горите. Добре е да свалите приложение за акуратно следене на изгорените калории.

2. Объркване на здравословното хранене с калорийния дефицит

Първата стъпка за всяка диета е разменянето на калории за просто приготвена здравословна храна. Докато идеята за замяна на олиото със зехтин е страхотна, осъзнаваме, че мазнините имат 120 калории на супена лъжица. Пълнозърнестата паста е също страхотен избор, но тя има същото количество калории като обикновената паста. Тост от казаното до сега излиза, че трябва да обърнем еднакво внимание на количеството калории както и на хранителните съставки на здравословната храна, която консумираме. Така ще избегнем грешките в диетата.

3. Честото похапване и грешките в диетата

При хората, които се хранят здравословно, храненето е около три пъти на ден и това е оптималния избор за поддържане на добър метаболизъм. Снак между храненията е ок, но не е необходим. Идеята да осигурим гориво на организма за целия ден ни кара да ядем повече отколкото е необходимо. Някои проучвания съобщават, че „отрязването“ на снакса е един от доказаните методи за загуба на тегло. Така, че опитайте да се откажете от храненето между основните хранения и се хранете по три пъти на ден. Така ще разпознаете истнския глад, което е особено важно за диетичния план.

4. Неконтролирани порции

Много често си позволяваме да преяждаме със здравословни храни, но ако се опитвате да намалите теглото ще трябва да намалите порциите на приеманата храна. Докато повечето зеленчуци са бедни на калории, една шепа бадеми е около 150 калории, а половин авокадо около 160 калории. Разберете как да намалите приеманите калории и това ще подобри вашият диетичен план.

5. Емоционално хранене

Емоционалното хранете, тоест храненето без глад е много често срещан проблем. Когато емоциите ни дойдат в повечко или сме под стрес е много лесно да изпуснем контрола и дори да започнем да преяждаме. Думата стрес значи десерт! Тук е много важно да открием причината за стреса и да спрем емоционалното „тъпчене“.

POWER

Ефективен след спорт или преумора.

SILK

Натурален комплекс за борба с целулита.

BURN

Изгаряне на мазнините ефективно.

CURCUMA

100% БИО и полезна за целия организъм.

SLIM

Ефективно и дълготрайно отслабване.
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.