Създателят на „Star Wars“ натрупал 5,4 милиарда долара

Режисьорът и създател на киносагата „Междузвездни войни“ Джордж Лукас e най-богатата американска знаменитост за 2018 г., сочи класацията на списание „Форбс“. Състоянието на 74-годишния Лукас се оценява на 5,4 милиарда долара.

На второто място в рейтинга е режисьорът Стивън Спилбърг, чийто капитал достига 3,7 милиарда долара. На трето място е телевизионната водеща Опра Уинфри с 2,8 милиарда долара. След нея следва бившата звезда на НБА Майкъл Джордан, който е спечелил 1,7 милиарда долара.

Петото място поделят фотомоделът, звезда от реалити шоу и основател на козметичната компания „Кайли козметикс“ Кайли Дженър и рапърът Джей-Зи. Всеки от тях има състояние по 900 милиона долара. Илюзионистът Дейвид Копърфилд се нарежда след тях с 875 милиона долара.Осми по богатство е рапърът Пи Диди с 825 милиона долара. Последните места в класацията са за играча на голф Тайгър Уудс и писателят Джеймс Патерсън.

Капиталът на всеки един от тях се оценява на по 800 милиона долара.

Общата сума на състоянието на десетте участници в класацията за 2018 г. достига 18,7 милиарда долара, което е с 4% повече, отколкото през миналата година.

„Форбс“ отбелязва, че в списъка на най-богатите американски знаменитости могат да бъдат включени „граждани на САЩ, които са забогатели благодарение на своята слава, а не са станали прочути заради своето богатство“.

По време на познатите в народния календар Некръстени дни или Поганци, които започват от Коледа и завършват на Йордановден, се очаква отново наплив от туристи в прекрасния регион на Сливенския Балкан.

Карандила и СТК „Сините камъни“ е любимо място за отдих и туризъм на стотици българи всеки уикенд, а през ваканционния период тук идват хиляди българи не само от Сливен, но и от Бургаски, Старозагорски и Ямболски регион.

Вярна се оказа прогнозата на Румен Драганов от Институт за туристически изследвания, че хората все повече предпочитат селския и алтернативния туризъм за сметка на големите ски курорти, които не предлагат нищо ново освен повишение на цените.

Явно има предвид великолепни места, като красивата Карандила, известна с екологичния си въздух и великолепни природни забележителности, с много възможности за активен и пълноценен отдих, летен и зимен туризъм, като привлича всеки петък, събота и неделя от 3000 до 5000 туристи, а при хубаво време и празници около 8000 българи от региона и околността, информира ни Станислава Стефанова – управител на спортно-туристически комплекс „Сините камъни“:

„Това ни подтикна да открием в навечерието на 2019 г. нова база за спане, да подобрим инфраструктурата, за да е по-достъпна планината за желаещите да почиват сред природата. В скоро време предстои и откриването на голям екстремно-развлекателен парк в близост до изградения вече стадион, тенискорт, футболно игрище в пределите на комплекса, за да удовлетворим потребностите на идващите за по-разнообразна и пълноценна почивка“.

Винарната, фурната, конферентните зали в СТК “Сините камъни“ са добре познати и привличат постоянно ценителите на хубавата кухня и корпоративни клиенти не само от региона.

Снежната покривка, екологичния въздух и ски лифтът привличат в Карандила малки и големи любители на зимния спорт от няколко региона.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.