Най-успешният ни планински бегач Кирил Николов-Дизела ще вземе участие в тазгодишното атрактивно състезание „Изпревари лифта“ на 29 юли.

Именно Дизела е и единственият човек успял досега да изпревари драгалевския лифт. Пред 2013-ата година той победи лифта с 6 секунди. Освен Николов на старт се очакват още от най-добрите ни планински бегачи сред които Димчо Мицов и победителя от Обиколката на Витоша Александър Спасов.

Тазгодишната надпревара е с джакпот от 4000 лв. Стартът е на долна станция на лифта в Драгалевци, а финала на междинната „Бай Кръстьо“. Масовият старт е в 10,00 ч, а този за джакпота в 10,30 ч.

Записването е на страницата на maraton.bg до 25 юли с такса 10 лв и на място на 29 юли с такса 15 лв. Участниците имат избор да бягат по две трасета. Едното е с денивилация от 411 м (дължина 1,8 км), а другото с 425 м (2,3 км).

Джакпот от 3000 лв. ще си разделят всички изпреварили лифта, като един участник може да получи до 1000 лв. Отделно е предвиден джакпот от 1000 лв. за жени с постижение под 16:30 минути.

Една участничка може да получи до 500 лв от джакпота. Ако няма изпреварил лифта организаторите ще раздадат поощрителни премии.

За участниците в масовото бягане е организирана томбола на лотариен принцип с повече от 60 материални награди от Fibank, Salomon и Oland. Стартиралите за джакпота не участват в томболата. Всеки участник ще получи брандирана спортна тениска.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.