Продължаваме темата за сексуалното и домашно насилие с една смайваща история от САЩ, в която главни герои са боец от смесените бойни изкуства и атрактивна порнозвезда.

Става въпрос за Джонатън Пол Копенхейвър, състезавал се под гръмкото име War Machine и Кристи Мак, чийто ленти всеки заинтересуван може да гледа в популярните сайтове със съдържание за възрастни. Двамата имат връзка, която дамата опитва да прекрати, но насилникът не приема решението и хвърля такъв здрав пердах на нея и новия й любим, че тя попада в интензивното, а той зад решетките за дълъг период от време. Това обаче не дава никакво спокойствие на Кристи Мак, която смята, че излезе ли Джонатан от затвора първата му работа ще е да я убие. Засега няма такава опасност, тъй като той беше осъден на доживотен затвор за срамната си постъпка, но при едно предсрочно освобождаване може да стане наистина притеснително.

Как се стига до това кърваво насилие, което белязва съдбите на двама души? Звучи банално, но всичко започва от детството. Бащата на Джонатан е строг военен, а майката – вечно заета медицинска сестра. Родителите не му обръщат особено внимание и той развива агресивен характер. Не се задържа в нито едно училище, постоянно влиза в конфликти с останалите деца, които го малтретират, а за да вземе надмощие решава да се посвети на бойните спортове. Дебютира в ММА и бързо печели репутация, но през 2007 година решава да демонстрира новите си умения на случаен гражданин, като едва не го задушава и е осъден на 30 дни общественополезен труд и три години условно. Насилието се харесва обаче на Джонатан. От малтретирано дете, той се превръща в страшилище. Тогава решава да смени името си на War Machine. По същото време му хрумва и идеята да се пробва в порноиндустрията. Там му допада, защото вместо ритници по главата, получава удоволствие, а и парите не са никак лоши.

Гадният му характер обаче проваля тази кариера, тъй като се сбива с един от продуцентите. Бяга от града и се опитва да се скрие от закона, но след серия сбивания е заловен и осъден на година в самостоятелна килия. По време на разходките в затвора успява да се въвлече в неприятности, които добавят още година към присъдата му. С излизането от затвора хулиганът решава да стане нещо като дигитален номад. Прави си профил в Туитър и блог в Youtube, където печели популярност, но и скандализира и скоро профилът му е заличен от администраторите. Жаждата за изява го връща в порноиндустрията, където съдбата фатално го среща с Кристи Мак. Двамата си допадат по време на снимките и заживяват заедно. Идилията продължава няколко месеца. Лишеният от всякакви джентълменски маниери Джонатан вдига ръка на Кристи при първия конфликт, като не пропуска да се похвали за това.

„Да, ударих я, но тя пък ме зарази с херпес и сме квит“, смеел се Джонатан. Дамата къса с него, но не и той с нея. Четири месеца след раздялата им той купува пръстен, букет, слага си новите дрехи и отива у тях, за да й иска ръката. Изненадата му е голяма, когато я заварва в леглото с друг. Бързо преминава в действие. Новият кавалер на Кристи е брутално пребит, нахапан, а рамото му е извадено в резултат на агресията. Докато мъжът лежи безжизнен на пода, Джонатан се заема с бившата си любима. Обезобразява я с удари по лицето, след което решава да я изнасили, но става засечка, която го разярява още повече. Грабва ножа и я ръга няколко пъти, след което й реже косата. Ножът обаче се счупва и докато той търси нов, пребитата актриса успява да избяга на улицата както майка я е родила и да потърси помощ. Джонатан бяга отново от местопрестъплението, но заради нрава си е хванат няколко дни по-късно, след като се забърква в поредните неприятности.

Кристи Мак се озовава в болницата с частично откъснат бъбрек, лицето й е на каша, има 18 счупени кости, нос, избити зъби и натрошени ребра. Джонатан не признава вина. Предлагат му сделка – признание срещу присъда от 16 години. Адвокатът му го съветва да не признава нищо, като пледира, че постъпката му е в резултат на психично разстройство. В крайна сметка тактиката се проваля и биячът е осъден на доживотен затвор. След излежаване на 36 години той може да подаде молба за амнистия. При прочитането на присъдата Джонатан се разплаква, осъзнавайки какво го чака. По-късно той опитва опит за самоубийство, но е спрян от охраната.

„Такъв ме превърна обществото“, опитва се да прехвърли вината на друг биячът, който предизвикваше възхищението на феновете на ринга. Те едва ли са си давали сметка колко тънка е границата между агресията на ринга и безумието в реалния живот.
Жертвата на Копенхейвър Кристи Мак пък се е върнала към обичайните си занимания и демонстрира в социалните мрежи добро настроение, сякаш нищо не се е случвало, но всяка жертва на такова насилие знае, че животът никога няма да й бъде същия.

Историята има и друг поучителен елемент. Момичетата често повтарят, че харесват лошите момчета. Нека помислят още един път, преди да приемат това клише за вярно.

Още статии

Сексуалното насилие от Холивуд до Лом... Напоследък стана много актуална темата за сексуалния тормоз, като поводът отново дойде отвъд Океана, където куп актриси се оплакаха от поведението на ...
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.