Душевен мир и спокойствие

Чудили ли сте се някога дали е възможно да сте постоянно в състояние на спокойствие? Дали идеята изглежда мистична, като сън, който никога не може да бъде реализиран? За мнозина това звучи като сложен въпрос, но когато се прилага, човек всъщност открива колко лесно постижимо е това. Ако се освободим от страха и оставим настрана собствените си егоцентрични тревоги, можем да заживеем един по-спокоен и смислен живот.

Твърде често позволяваме трудностите на ежедневието да саботират нашето спокойствие. Позволяваме на  депресията, несигурността, страха да препречват пътя ни към душевния ни мир и макар че ние идваме на света като „мирни същества“, често се оказваме враждебно настроени към него. Когато позволите тези лоши чувства да са в ума ви постоянно, вашите мисли и живот, вашето его отговаря отрицателно, подтискайки вашата истинска божествена същност. Поради тази причина ежедневната медитация е не само необходима, но и жизненоважна за вашето щастие. Ако пък успеете да комбинирате ежедневната медитация със здравословна храна и тренировка, със сигурност ще насърчите появата на душевния мир в живота ви.

Медитация

Правилната форма на медитация е да седнете в лотосова позиция или да лежите на гърба си с отворени длани нагоре. Фактът, че сте неподвижни, и се радвате на тишината ще ви накара да обърнете внимание на дишането ви, а то от своя страна ще стимулира чувството на радост и спокойствие.

Дишането е символ на постоянния поток от живот. То само по себе си означава „тук и сега“. Съсредоточаването върху дишането ви носи божествена благодарност, чувство за спокойствие и мир, а това от друга страна променя вашата вибрация. Положителната енергия, получена от тази вибрация скоро ще се отразява и на вашата аура. Усещането на душевен мир е нещо повече от идеология. Това е необходима част от живота на всеки за да е в състояние да изпита щастлив живот и за да може да е в хармония с истинското си Аз.

Тази практика е начин за изцеление от токсичността на света и емоциите, токсичността на всичко, което ви тласка назад и надолу.  Тя събужда духа ви, и в един по-практичен смисъл ви принуждава да се изправите пред самия себе си. По пътя на тази конфронтация със самия себе си, вие сте изправени пред реалността, че вие сте човек като всички останали. Тя потвърждава, че всеки човек е изправен пред трудности, тъга, щастие, радост и загуби в даден момент от живота си. Как реагирате на този стрес е от особено голямо значение и именно затова, практикуването на ежедневна медитация е инструментът, който ще премахне усещането за претоварване и хаос във вашият живот.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.