Ако спите повече от 8 часа, рискът от преждевременна смърт се увеличава. Хората, които „преспиват“, са с по-голям риск от преждевременна смърт от тези, които спят твърде малко, според съвместно проучване на учени от университетите в Кил, Манчестър, Лийдс и Източна Англия.

Експертите са установили, че спането повече от 8 часа е по-вредно от 7-часовия сън. Най-малък е рискът за хора, които спят между 7 и 8 часа. Хората, които спят в продължение на 9 часа, са с 14% по-голям риск от преждевременна смърт, докато за тези, които спят 10 часа, този риск нараства до 30%.

Хората, които спят 11 часа, са с повишен риск от 47%. Изследването, проведено сред 3,3 милиона души по света, установи, че продължителният сън увеличава риска от сърдечни заболявания и инфаркт.

Учените обясниха, че поради дългия си сън хората се движат по-малко и извършват по-малко физически дейности, което води до сърдечни проблеми.

„По-дългият сън може да бъде свързан с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания и коморбидност (наличие на едно или повече заболявания или разстройства, в допълнение към основното заболяване), придружени от умора, хронично възпаление и анемия.

Симптомите на депресия, нисък социално-икономически статус, безработица и намалена физическа активност също са свързани с по-дългия сън“, пишат експертите.

Още статии

Мит е, че ще спим с един час повече... Френското издание "Le Parisien" представи проучване, проведено от производителя на часовници и свързани с тях медицински изделия "Withings ", което по...
„Студеното“ LED осветление било вредно... Нови проучвания потвърждават опасенията, че “излагането на интензивна и мощна LED светлина е” фототоксично” и може да доведе до необратима загуба на к...
От сън спомени няма Сънят е важна част от живота на всеки. При хората, бозайниците, птиците, рибите и редица безгръбначни, периодичният сън е необходим за оцеляването на ...
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.