Екстремно възстановяване на косата с кератин

Кератинът е основно активно вещество при множество процедури и терапии за коса, като ползите от използването му са удивителни. Професионалисти в областта, силно препоръчват употребата на кератин за бързи и трайни резултати за възстановяване на изтощена коса.

Здравето на косата е отражение на начина ни на живот, затова е от съществено значение да го пазим внимателно, когато искаме да имаме красив и естествен вид. Високите изисквания, които налага съвременното общество не позволяват да имаме скучна, суха и увредена коса. Кератина спомага да върнем живота на косата си!

По своята същност кератинът е протеин, богат на сяра и се среща естествено в човешкото тяло, по- конкретно в ноктите, кожата и косата, като осигурява здравината и плътността им. Има много и различни видове кератин и не всички осигуряват същия ефект. Полезните са органичния и синтетичния, като препоръчително е използването на органичен, защото продължителността на ефекта от ползването му продължава по дълго.

Мит е, че кератинът служи само за изправяне на къдрава коса. Третирането с кератин се препоръчва за всички видове коса. Основните ползи са:

 • Възстановява увредената коса
  Дехидратирането, стилизирането, боядисването и други увреждат косата. Както споменахме по- горе, ползите от използването на кератин са за всички видове коса. Това се дължи на неговата формула и отсъствието на формалдехиди в състава му.
 • Изглажда косъма
  Кератинът помага за възстановяване на напукани и слаби места, защото е богат на протеини и витамини и така уплътнява косъма. В случаи, че косата е силно увредена е препоръчително след терапия да се отрежат върховете.
 • Задържа цвета
  Той е отличено средство за поддържане на цвета на боядисваните коси. Факт е, че кератина възстановява косъма по дължината му. Благодарение на това цвета се задържа за по- дълго, а косата е лъскава и блестяща.
 • Придава обем
  Кератинът е богат на протеини, благодарение на които придава здравина и по-голяма сила на косата ни, укрепва космените фоликули и придава обем.
 • Подхранва косата
  В химичния състав на кератина се съдържат много хранителни вещества и аминокиселини. Това са елементи, които иначе се губят естествено с времето. Снабдяването на косата с нужните и вещества и помага да се възстанови и хидратира, като и придава жизненост и еластичност.

 

Calinachi Extreme >>

Маска за коса за екстремно възстановяване с 4 масла, Кератин и Кофеин

Благодарение на кератина косата е оформена, мека и еластична, а цвета е запазен. Ефективността от употребата на кератин вече не зависи от това дали имате професионален опит. Calinachi Extreme е маска за коса, за формулата на която са подбрани точните съставки, в оптимални количества за да могат да осигурят максимален ефект за красива и здрава коса. Calinachi Extreme съдържа масла от жожоба, арган, гуарана, кокос и ги съчетава с витамини, минерали и други полезни вещества, като магнезий и прокапил за да имате косата, която заслужавате. Това е маска, която възстановява, подхранва и хидратира.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.