Епилатор Braun Silk-Expert

КУПИ СЕГА

Епилатор Braun Silk-Expert


Епилатор Braun Silk-expert е IPL апарат за модерно епилиране. Той е снабден с интелигентен сензор SensoAdapt ™, който регулира интензитета на светлината и спомага за ефикасно и сигурно обезкосмяване.

Сензор SensoAdapt ™Епилатор Braun Silk-Expert IPL BD 5009, 120000 импулса

Тъй като цвета на кожата варира на различните части на тялото, сензора има за цел да разпознае цвета и автоматично да адаптира светлината така, че терапията да е максимално ефективна и безопасна. С Braun Silk-expert IPL можете да обработите ефективно големи зони като крака и ръце само за 8 минути. Апарата има режим Gentle, който възпроизвежда адаптирана светлина бързо и точно също като при нормалния режим, но с много по-ниска консумация на енергия.

Стандартната терапия има пауза от 2,5 – 3,00 секунди между излъчванията. Braun Silk-expert е два пъти по-бърз (0,9 – 1,9 секунди). Апарата произвежда светлина само когато има пълен контакт с кожата. Разполага с капацитет 120,000 импулса.

Епилатор Braun Silk-Expert

Silk-expert Special Beauty Edition включва и апарат за ексфолиране на кожата. За гладка и мека кожа. Проектиран e за лесно използване дори на трудно достъпни зони.

94% от жените са имали много добри резултати след само 3 месеца.

89% са имали значително намаляване на окосмяването до и 12 месеца след последното използване.

Ефективна ли е IPL терапията?

Добрата новина е, че от сравнително скоро на пазара се предлагат много ефективни апарати достъпни за домашна употреба. Нарастването на предложенията свързани с този вид продукти се дължи на големия интерес и предвижданията са, че индустрията ще продължи да расте до шокиращите цифри 2,19 милиарда до 2019 година. Лошите новини са доста противоречиви. Те са свързани с рисковете, които се крият зад този вид светлинна терапия. В тази статия ще се опитаме да отговорим на някои въпроси свързани с употребата на IPL.

Какво всъщност е IPL?

IPL трябва да се разбира като съкращение на Интензивна Пулсова Светлина. Светлинната терапия се използва за редица дерматологични процедури, които включват и трайно обезкосмяване.

Каква е разликата между IPL и лазер?

Лазерната терапия има само една специфична дължина на вълната, която се излъчва от диодите на апарата в зависимост от целта на процедурата. Интензивната пулсова светлина има множество дължини на вълната (всички между 500 и 1,200 нанометра).

Както всички светлинни терапии, IPL работи чрез излъчване на светлина насочено върху кожата. В случая говорим за третиране на пигмента в косъма с цел унищожаването му. Представете си все едно сте облечени в черно и привличате слънцето. Вие абсорбирате топлината от слънчевата енергия. По същият начин светлината е абсорбирана  от пигмента на косъма. Тази светлина бързо се превръща в топлина и това унищожава косъма.

Когато издърпваме косъм, на края на косъма можем да видим малко топче наподобяващо гел. Това е един от 20 до 30 процента растящи косми на нашето тяло. Ето защо трябва да направите поне 12 терапии с Епилатор Braun Silk-Expert за трайно обезкосмяване за да могат да се уловят всички косми и цикъла им на растеж.

С помощта на Braun Silk-Expert IPL мобилно приложение можете да проследите Вашият прогрес от терапиите както и да видите визуално работата на SensorAdaptTM. Календара има функция за напомняне, а в останалата част на приложението можете да откриете полезна информация относно употребата на апарата.

Сподели:

8 thoughts on “Епилатор Braun Silk-Expert

 1. Силвана каза:

  Този епилатор според мен е много ефективен, защото постепенно космите по тялото намаляват и изчезват. Той е безболезнен и за това аз съм много доволна от него.

 2. Жаки77 каза:

  Идеята да имам IPL за домашна употреба ми звучи страхотно.
  Уреда има средно 120 000 импулса, а те стигат за 6 години употреба на устройството на цяло тяло, 14 години употреба на 4 зони от тялото, 90 години употреба на 2 зони.

 3. TopRef каза:

  Зоната, която бихте желали да третирате трябва да бъде депилирана преди всяка употреба на IPL-a и глаавата трябва да е плътно прилепнала. На краката можете да задръжте бутона и да плъзгате.

 4. Лили каза:

  Бих искала да споделя моят опит с продукта.

  Първата ми терапия беше цели крака, цели ръце и мишници. Отне ми приблизително около 1 час и 10 мин. Използвах плъзгащата функция за всички зони, които споменах.

  Когато разопаковах апарата бях приятно изненадана, тъй като прочетох, че не трябва да го зареждам. Чудесна новина, като се има предвид, че аз съм нетърпелив човек. Беше много лесно да започна терапията. Просто се включва към ел.мрежата и готово. Апарата е доста компактен и лесен за употреба. Има два бутона, един за чувствителна кожа, на който има перце, а другия е този, който генерира импулси.
  Терапията започва, като просто се докосва кожата с накрайника. Лампичката отстрани индикира, че контакта с кожата е осъществен. Когато натиснете големия бутон, ще се генерира светлина. Ако го задържите постоянно натиснат ще стартирате плъзгащата функция. Просто премествайте на следващата зона, която искате да третирате. Добре е да имате предпазни очила, тъй като светлината е доста силна. Макар че не е опасна, оставя неприятно усещане.
  Апарата доста загрява при употреба и се усеща миризма на изгоряло. Процедурата не е болезнена, но кожата ми беше леко зачервена и се наложи да ползвам овлажняващ успокояващ крем.

  През втората седмица трябваше да не се бръсна и забелязах, че имам няколко участъка под мишниците, където не са се появили никакви косми. Бях наистина изненадана и установих, че апарата наистина е ефективен.
  Обръснах се един ден преди следващата терапия, а не в същия ден за да избегна възпаление. Започнах бикини зоната, цели крака, цели ръце и мишници. За бикини зоната използвах функцията за чувствителна кожа. Мога да кажа, че имаше леко неприятно усещане, но не беше болезнено. Чувствам се страхотно и съм много уверена в желания резултат и се надявам след 12 седмици да се налага да продължа само с поддържаща терапия.

  В третата седмица забелязах, че кожата ми е доста гладка, но не бих казала, че косми липсват напълно. Надявам се след края на 12та седмица, това да се случи. Харесва ми да използвам този апарат.

  След четвъртата седмица забелязах значително намаляване на космите на ръцете и краката. Бикини зоната и мишниците вероятно ще отнемат по-дълго време. Убедена съм, че апарата ще продължи да действа и ще отговори на очакванията ми.

 5. Betty каза:

  При тези продукти на Braun безопасността и мощността са винаги в най-доброто съотношение. Сензора за цвета на кожата подбира най-добрия интензитет преди започването на терапията. Апарата е много-добър за начинаещи също така. Има и ултравиолетов филтър плюс всички необходими сертификати за Ешропейския съюз. Съдържа и календар, където можете да отбелязвате и следите прогреса от терапиите чрез Braun Sil Expert IPL App.

 6. Сани каза:

  Определено бих препоръчала продукта особено за зоната под мишниците и бикини зоната. От друга страна закупуването на такъв апарат е сериозна инвестиция и човек трябва да помисли дали ще продължи да се обезкосмява по традиционния метод или напълно ще се възползва от апарата. В такъв случай си заслужава.

 7. Кати каза:

  Честно казано не бих могла да кажа дали е добър продукта, но мога да споделя опита си. След като го употребявах няколко месеца веднъж в седмицата, забелязах 15-30% намаляване на окосмяването на краката. Това е което се случи, но първоначално не установих никаква разлика и ефект. Така, че предполагам, че след редовна употреба за няколко години повечето от космите ще са изчезнали.

 8. Милена каза:

  Страхотна машинка! Препоръчвам с две ръце. Няма нищо по-хубаво от гладката кожа без косми и то завинаги. Знаете ли, че някои зони по тялото са по-склонни към появата на врастнали косми? Всеки, който се е грижил за бикини линията, знае че тя е „гореща точка“ за врастнали косми. Първо защото, космите в тази зона могат да се извиват обратно под кожата, вместо да растат направо. На второ място, защото Вашата бикини линия е подложена на постоянно триене и натиск от облеклото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.