Добра новина за мъжете, а и за дамите, дойде от научните среди.

Оказва се, че жените, които редовно се занимават с колоездене, изпитват повишено сексуално желание. До това заключение са стигнали учени от Калифорнийския университет в Бъркли, а тяхното изследване беше публикувано в MedicalXpress.

Изследването обхванало 3118 жени, половината от които редовно карали велосипед. Лекарите сравнили състоянието на тяхното здраве, съсредоточавайки се върху пикочно-половата система. В същото време учените са взели предвид фактори като възраст, общо състояние на сърдечно-съдовата система и индекс на телесна маса.

Оказало се, че практикуващите колоездене по-често страдат от инфекция на пикочните пътища. Това, според авторите на изследването, се дължи на натиска, който седалището оказва върху въпросната област, “връщайки” патогенните бактерии навътре в организма.

Обратен ефект обаче оказвал велосипедът върху сексуалния живот – велосипедистките, според изследването, по-рядко страдали от полови смущения и по-често правели секс, в сравнение с жените, които избягвали този спорт. С други думи – всяко зло за добро. Съветът към мъжете е да поощрят карането на колело от половинките си.

За разлика от ефекта при дамите, карането на колело от мъже води до обратен ефект.

„Има два типа колоездачи – импотентни и тези, които ще станат импотентни“. Думите принадлежат на доктор Ървин Голдщайн от университета в Бостън и са изречени през 1997 година.

Вече 20 години думите на американския уролог предизвикват ожесточени спорове по цял свят и са свалили доста колоездачи от велосипедите им.

Научете повече какъв е ефектът от карането на колело върху мъжете  тук.


 

Раница със сигнализация за велосипед Jocca

КУПИ СЕГА

Вижте още статии

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.