Зеленчуци, който не яде…

Отслабването е невъзможно без фибри, така че в менюто трябва да има много зеленчуци, категорични са диетолозите.

За да отслабнем трябва да включим в диетата си различни видове зеле, което съдържа тартронова киселина, предотвратяваща превръщането на въглехидратите в излишни килограми. В същото време жените, страдащи от заболявания на щитовидната жлеза, трябва да се консултират със своя лекар, тъй като те могат да напълнеят от зеле.

Важно е да се пият много течности и да се даде предпочитание на продукти, в които има много вода, например краставици.

Диетолозите препоръчват също ястия от целина, както и бобовите растения, които понижават кръвната захар и дават усещане за засищане.

Към храната трябва да се добавят различни подправки: черен и червен пипер, джинджифил. Те съдържат пиперин, капсаицин и джинджерол, които подобряват кръвообращението и повишават телесната температура, стимулират храносмилането и метаболизма.

Подходящи са и зеленчуковите супи – те са нискокалорични и притъпяват чувството на глад.

Кафето, чаят и какаото могат да се пият с канела и ванилия, които облекчават желанието за сладкиши. Освен това е разрешен черен шоколад в малки количества. При отслабването не трябва да се забравя за месото.

Сутрин е полезно да се консумират едно или две яйца. Една от възможностите може да е бъркани яйца с домати – след термична обработка те съдържат много ликопен, който дава много енергия, подобрява мозъчната функция и физическата реакция.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.