Извайте мечтано тяло с права лопата

Пролетта официално настъпи и хиляди градски жители прекарват уикендите на село или на вилата. Там подрязват овощни дървета, подпомагат семейния бюджет със засаждане на картофи, малини, грах, репички, патладжани, марули, домати, тикви и куп други полезни занимания, които им носят полза на настроението, а и на фигурата.

Всеки вероятно си е задавал въпроса колко ли калории изгаря, докато върши обичайни работни процеси на открито? Хората над 40 вероятно ще си спомнят, че рядко са виждали пълни хора от поколението на бабите и дядовците им. Да вземем за пример подготовката на почвата за засаждане.

Един час копаене с права лопата изгаря около 250-300 калории. Става въпрос за наистина интензива работа при която да се поизпотите, пулсът ви да се ускори. Така достигате до нивото от тези 250-300 калории на час. Дотук добре, но ако вземем сега за пример един обикновен обяд в заведение за бързо хранене, то той ви дава 600 калории при положение, че включва чийзбургер, пържени картофи, данът и газирана напитка.

Същото се отнася и за комбинацията от тройка с гарнитура и филия бял хляб. За да изгорите един обяд трябва да се потите поне два часа с лопатата в копаене. Ако пък покрай работата успеете и да обядвате и да хапнете десерт – ето ви повод да се трудите 4-5 часа. Колкото и да копаете, няма да станете по-атлетични, тъй като това натоварване няма нищо общо с фитнес програмите, които работят за натрупване на мускули.

Бодибилдърите редуват натоварване с почивка, като първото трябва да нараства, за да се провокират мускулите да растат, докато с лопата това няма как да стане. Добрата новина е, че може да отслабнете, стига изразходваните калории да са повече от приетите. При бягането например ще имате по-добри резултати, тъй като за час тичане се изгарят 500-600 калории, но работата с лопатата ви носи и странични ефекти.

Винаги може да разнообразите копаенето с други упражнения, като на всеки 45 минути с лопатата правите серии от лицеви опори, клекове, спринт, набирания или подскоци. Така отслабването ви ще получи доста силен тласък. На практика копаенето се оказва и най-енергоемкото занимание, тъй като останалите дейности почти не изгарят калории. Поливането гори 150-170 калории на час, посаждането на луковици – около 100 и т.н. Едно е сигурно – един ден на вилата в занимания с градината е далеч по-добър от един ден в офиса за вашата фигура.

POWER

Ефективен след спорт или преумора.

SILK

Натурален комплекс за борба с целулита.

BURN

Изгаряне на мазнините ефективно.

CURCUMA

100% БИО и полезна за целия организъм.

SLIM

Ефективно и дълготрайно отслабване.
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.