Месец май ще ни зарадва с няколко допълнителни почивни дни покрай празниците Гергьовден и Деня на славянската писменост. Накъде да предприемем пътувания и има ли все още изгодни самолетни билети и хотелско настаняване за периода разказва онлайн туристическа агенция eSky.

Още първият ден на май по традиция е почивен и ако решим да го съчетаем с 2-3 дни отпуск все още можем да си спретнем изгодно пътуване до Пафос, докъдето двупосочният билет струва едва 64 евро. Кипърският град предлага възможност за плаж, почивка и забавления, а вечно любопитните туристи могат с удоволствие да разгледат околните градове. Кратко посещение на романтичен Париж е друг изгоден вариант за началото на месеца.

Покрай Гергьовден се събират 3 почивни дни – 5, 6 и 7-ми, като на този хубав български празник можем да се разходим из България.

Приятна за дълъг уикенд в страната e Копривщица, както и Ковачевица, която можем да съчетаем с разглеждане на Огняново и Лещен. Цените са около 30-40 лв. на нощувка.

За любителите на релакса и минералните басейни, цените на хотелското настаняване в Девин през периода започват от 24 лв. на нощувка.

Нетърпеливите за плаж софиянци могат да летят до морската столица за 59 евро в двете посоки, а настаняване в този период може да се намери на много ниски цени.

Около 24 май най-изгодни ще бъдат самолетните билети до прекрасните италиански градове Рим, Милано и Бари, както и швейцарският Базел. За тези, които искат да съчетаят море с интересни забележителности, Тел Авив също ще бъде изгодна за посещение дестинация. Други идеи за периода са Стокхолм, Берлин, Барселона и Малага.

Пътниците от Бургас могат да се възползват от новите изгодни полети до Рига, а за варненци най-изгодни ще са полетите до Ларнака, Виена и Тел Авив.

Експертите съветват – цените се променят бързо, така че резервирайте пътуванията си през май възможно най-скоро.

Още статии

Египет отвъд пирамидите и фараоните... Много хора избират Египет като ваканционна дестинация. С успокояването на обстановката в Близкия изток и мерките, взети от властите срещу тероризма, с...
Силата на духа – авантюрист прекоси сам Анта... Американски авантюрист стана първият човек, който завърши своето соло пътуване из Антарктида, без каквато и да е било помощ. На 33-годишният Колин О'...
Иновациите, които улесняват живота на туристите... На Европейския ден на туризма през ноември стана ясно, че през последната година европейците са осъществили 530 млн международни пътувания. През посл...
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.