Невиждано изживяване за зимната олимпиада обещава Евроспорт

Невиждано зрителско изживяване обещава спортният канал Евроспорт на феновете на зимните спортове за предстоящата зимна олимпиада в Пьончан.

Каналът подготвя иновативно студио Eurosport Cube, в което картината от игрите ще е подплатена с технология, предоставяща увеличена реалност и допълнителни данни.

Първото по рода си студио от този характер в историята на олимпийските игри ще използва увеличената реалност и подробните статистически данни, за да могат зрителите да усетят във възможно най-голяма степен магията на олимпиадата.

Благодарение на новите технологии и общо 900-те часа пряко предаване на зимната олимпиада, спортните фенове ще имат възможност да видят отблизо постиженията и техниката, която звездите на зимните спортове използват в стремежа си да достигнат до олимпийския връх.

В студиото ще работят някои от най-добрите експерти в съответните спортове като легендата на алпийските ски Боде Милър, германските шампиони в ски скоковете Свен Ханавалд и Мартин Шмит, олимпийският шампион по хокей от 1994 г. Хакан Лооб и други. 58-те експерти на Евроспорт до един са участвали на олимпийски игри, като са спечелили общо 75 медала, което придава допълнителна тежест на думите им.

“Очаква ни нещо невиждано. Нямам търпение да вляза в Eurosport Cube и да покажа на феновете красотата на зимните спортове. Това е нещо наистина революционно. Ще имаме възможност да покажем отблизо на феновете колко малки са разликите между победата и поражението. Не бих се изненадал дори, ако този начин на анализиране в бъдеще
помогне на самите спортисти да наблюдават по-внимателно представянето си и по този начин да се опитат да повишат своите резултати”, коментира Милър, носител на шест медала от зимни олимпиади.

Преките предавания от Пьончан започват на 8 февруари и ще продължат до 25 февруари.

Каквито и усилия обаче да положат доставчиците на картина от Пьончан, всичко може да се окаже напразно от техниката ни вкъщи. Дали пък не ви е време за смяна на телевизора? Обикновено големите спортни форуми като олимпиада са достатъчен повод за дълго отлаганата покупка, а може би и за полагане на усилия за влизане във форма като Линдзи Вон.

Телевизор QLED Smart Samsung

Телевизор QLED Smart Samsung, 65„ (163 cм)

КУПЕТЕ СЕГА

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.