Инструкции за щастие

1. Ще получиш 7 различни тела и спящо съзнание – ще се налага постоянно да ги будиш, развиваш и усъвършенстваш. Възприемай спокойно това, че ще се намираш едновременно в различни измерения, а целият свят ще бъде вътре в теб.
2. Ще трябва да ходиш на училище, наречено Живот на Планетата Земя. Всеки човек и всяко събитие – е твой Универсален Учител.
3. Няма грешки, само уроци. Несполуките са неразделна част от успеха. Жертви няма – само ученици и преподаватели.
4. Урокът ще се повтаря в различни форми, докато не бъде усвоен напълно. Ако не усвоиш лесните уроци – те ще станат по-трудни, когато ги усвоиш – ще преминеш към следващия урок.
5. Външните проблеми – са точно отражение на твоето вътрешно състояние. Ако промениш своя вътрешен свят – външният свят също ще се промени за теб.
6. Болката – това е метод, който Вселената използва, за да привлече вниманието ти – че нещо не е наред.
7. Светът е разнообразен. Неприемането на себе си и другите „такива, каквито са“ е в основата на негативните емоции, които разрушават тялото.
8. Ще разбереш, че си научил урока, когато твоето поведение и отношение към всичко се промени. Мъдростта се постига с практика. Малко от нещо – е по-добре от много от нищо.
9. Няма място по-добро, отколкото „тук“. „Там“ не е по-добре от „тук“. Когато твоето „там“ стане „тук“, ти ще получиш друго „там“, което отново ще изглежда по-добре от „тук“. Цени  това, което имаш в момента.
10. Другите са само твое отражение. Ти не можеш да обичаш или да мразиш нещо, което е в другите, ако то не отразява собствените ти качества.
11. Животът прави рамката, а картината рисуваш ти. Ако не поемеш отговорност за рисуването на картината,  ще я рисуват за теб други.
12. Всички отговори – са в теб. Ти знаеш повече, отколкото е написано в книгите. А всичко, което трябва да направиш – е да погледнеш вътре в себе си, да слушаш себе си и да се доверяваш на себе си.
13. Търси своето предназначение, максимално се реализирай в него и му се отдавай напълно. То може да се променя в течение на живота. Постоянно се учи на нещо ново и не се страхувай да започнеш отначало.

По материали на ESOTERICA

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.