коса

Какво да ядем за гъста коса

Загубата на коса е голям проблем за мъжете и още по-голям за дамите, които се притесняват повече за външността си. Добрата новина е, че има много природни начини да се предпазите или спрете това тревожно състояние.

Просто трябва да включите в менюто си храни с антиоксидантни флавоноиди за укрепване на космените фоликули, богати на желязо храни за стимулиране на червените кръвни клетки и богати на протеини и силициев диоксид храни, които да стимулират растежа на косата.

Манго – Този колоритен плод осигурява минералния силициев диоксид, компонент на съединителната тъкан, който помага за укрепване на косата и насърчава растежа й.

Соя – Храните, получени от соя, като соеви зърна и темпе, се смята, че възпрепятстват образуването на хормон, наречен дихидротестостерон, чийто дисбаланс допринася за загубата на коса.

Яйца – Яйцата помагат да се увеличи производството на колаген.

Кафяви морски водорасли – Желязото във водораслите осигурява здравословно производство на червени кръвни клетки. L-лизинът улеснява абсорбцията на желязо, а дефицитът и при двата може да повлияе на загубата на коса.

Ленено семе – Високото съдържание на омега-3 помага да се подхранва косата и да я предпазва от изсушаване.

Тиквени семена – Тези богати на протеини семена осигуряват цинк, който поддържа клетъчното възпроизвеждане и подобрява имунитета, като от своя страна насърчава растежа на косата.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.