Какво не знаем за коремните мускули

Какво не знаем за коремните мускули
- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Какво не знаем за коремните мускули


Темата „стегнат корем“ неизменно става гореща с настъпването на лятото и наближаването на заветния момент, когато ще покажем тялото си на плажа. Като илюстрация – фразата е търсена в гугъл повече от милион и половина пъти за месец. Доброто състояние на коремната мускулатура освен естетически, има и множество здравословни ефекти. Известно е, че коремният мускул е един, наречен ректус абдоминис и е “разделен” от плътна съединителна тъкан наречена фасция.
Проучвания доказват, че коремните мускули не трябва да се тренират всеки ден. Много хора прекаляват с тези упражнения и не оставят възможност за възстановяване. Смята се, че това уврежда мускулите. Перфектната тренировка на тази мускулна група е три, четири пъти в седмицата.

Друго проучване показва, че изпълняването на коремни упражнения трябва да е придружено и от упражнения за другите големи мускулни групи. За да намалим талията е необходимо да включим още допълнителни упражнения, кардио тренировки както и здравословна диета.

Друга важна част при тренировката за коремните мускули е укрепването на долната част на гърба. Когато засилим именно тази мускулатура, талията ще изглежда намалена, а вие ще сте в състояние да провеждате много по-интензивни тренировки за въздействие върху коремната преса. Истината е, че силните коремни мускули ни предпазват от травми в лумбалната част на гръбначният стълб. Някои упражнения са много по-ефективни от други и по тази тема е изписано много но, истината е, че най-ефективните тренировки за красива преса могат да бъдат практикувани и в домашни условия.

Друг интересен факт относно “плоския корем” е, че мастните натрупвания около коремните мускули могат да бъдат не само неестетични, но и доста опасни за здравето на човека. Така наречените субкутанелни мастни натрупвания могат да бъдат опасни за сърцето, кръвоносните съдове и могат да нарушават правилната работа на инсулина. Те могат да причинят високо кръвно налягане, инсулт, диабет втори тип, сънна апнея, някои видове рак и множество болести на сърцето. С две думи въпросните висцерални мазнини в областта на корема понякога са “невидими”, но те имат огромно негативно влияние върху целия организъм. Доказано е, че те имат лошо отражение дори върху психическото здраве на човека. Проучване е доказало, че хората с такива натрупвания в областта на корема са предразположени към деменция. Другото негативно отражение е развитието на остеопороза. Приема се, че при наднормено тегло костната система започва да страда от намалена плътност на костите.

От написаното по-горе става ясно, че “видимата” коремна преса зависи и от процентите мастни натрупвания в тялото както и от генетични фактори. Преди да можем да видим оформената преса трябва да сме наясно, че имаме доста работа за вършене в кухнята, също така ни е необходима програма с хранителни добавки, която да редуцира въпросните мазнини. Ако сте достатъчно постоянни по отношение на диетата си със сигурност ще постигнете желания резултат. Успех!

Коремен тренажор Kondition

Коремен тренажор Kondition
9.7

Цена

9.6 /10

Качество

9.7 /10

 • Тренира мускулите на гърба
 • Ръцете, бедрата, корема, краката и задните части
 • Лесно сглобяем

1 Kоментар

 1. Цена

  9.80

  Качество

  9.80

  Много ефективна тренировка за корем! Благодаря за интересните и предизвикателни упражнения! Непременно ще ги отренирам!

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*