Какво не знаем за коремните мускули

Какво не знаем за коремните мускули
- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Какво не знаем за коремните мускули


Темата “стегнат корем” неизменно става гореща с настъпването на лятото и наближаването на заветния момент, когато ще покажем тялото си на плажа. Като илюстрация – фразата е търсена в гугъл повече от милион и половина пъти за месец. Доброто състояние на коремната мускулатура освен естетически, има и множество здравословни ефекти. Известно е, че коремният мускул е един, наречен ректус абдоминис и е “разделен” от плътна съединителна тъкан наречена фасция.
Проучвания доказват, че коремните мускули не трябва да се тренират всеки ден. Много хора прекаляват с тези упражнения и не оставят възможност за възстановяване. Смята се, че това уврежда мускулите. Перфектната тренировка на тази мускулна група е три, четири пъти в седмицата.

Друго проучване показва, че изпълняването на коремни упражнения трябва да е придружено и от упражнения за другите големи мускулни групи. За да намалим талията е необходимо да включим още допълнителни упражнения, кардио тренировки както и здравословна диета.

Друга важна част при тренировката за коремните мускули е укрепването на долната част на гърба. Когато засилим именно тази мускулатура, талията ще изглежда намалена, а вие ще сте в състояние да провеждате много по-интензивни тренировки за въздействие върху коремната преса. Истината е, че силните коремни мускули ни предпазват от травми в лумбалната част на гръбначният стълб. Някои упражнения са много по-ефективни от други и по тази тема е изписано много но, истината е, че най-ефективните тренировки за красива преса могат да бъдат практикувани и в домашни условия.

Друг интересен факт относно “плоския корем” е, че мастните натрупвания около коремните мускули могат да бъдат не само неестетични, но и доста опасни за здравето на човека. Така наречените субкутанелни мастни натрупвания могат да бъдат опасни за сърцето, кръвоносните съдове и могат да нарушават правилната работа на инсулина. Те могат да причинят високо кръвно налягане, инсулт, диабет втори тип, сънна апнея, някои видове рак и множество болести на сърцето. С две думи въпросните висцерални мазнини в областта на корема понякога са “невидими”, но те имат огромно негативно влияние върху целия организъм. Доказано е, че те имат лошо отражение дори върху психическото здраве на човека. Проучване е доказало, че хората с такива натрупвания в областта на корема са предразположени към деменция. Другото негативно отражение е развитието на остеопороза. Приема се, че при наднормено тегло костната система започва да страда от намалена плътност на костите.

От написаното по-горе става ясно, че “видимата” коремна преса зависи и от процентите мастни натрупвания в тялото както и от генетични фактори. Преди да можем да видим оформената преса трябва да сме наясно, че имаме доста работа за вършене в кухнята, също така ни е необходима програма с хранителни добавки, която да редуцира въпросните мазнини. Ако сте достатъчно постоянни по отношение на диетата си със сигурност ще постигнете желания резултат. Успех!

Shadow
Slider

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

1 Kоментар

  1. Много ефективна тренировка за корем! Благодаря за интересните и предизвикателни упражнения! Непременно ще ги отренирам!

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*