Не, това не е Кама Сутра, а упавиштха конасана за начинаещи

Григор Димитров Никол Шерцингер
- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Григор Димитров Никол Шерцингер

Упавиштха конасана за начинаещи

Кадри от почивката на най-добрия ни тенисист Григор Димитров и приятелката му Никол Шерцингер на италианския остров Капри станаха изключително популярни в последните дни. Извън чисто жълтата сензация, снимките направиха впечатление и с обстоятелството, че на тях се вижда как бившата водеща вокалистка на момичешката попгрупа “Пусикет Долс” показва на родения в Хасково тенисист упражнения от йогата. Изпълнителката на “Your love” е страстна почитателка на тази индуистка практика, а профилът й в Инстаграм изобилства от кадри с асани, както се наричат специфичните пози. Свързахме се с инструктор по йога, за да ни обясни какво точно прави Никол на кадъра. Оказа се, че това е асаната упавиштха конасана или по-скоро нейн вариант за начинаещи в йогата, какъвто безспорно е Димитров. Любопитното около точно тази поза е, че тя е част от асаните, които се препоръчват за плодовитост и забременяване, макар и да не е водеща в комплекса. Най-препоръчваните са саламба ширшасана, саламба сарвангасана и сету бандха сарвангасана.


Упавиштха конасана обаче много често се практикува от бременни и…опс, дали пък не налучкахме голямата новина?

Ако проявявате интерес към въпросната поза, то в интернет могат да се намерят доста инструкции как се прави. Но най-общо казано – седнете и разтворете крака под ъгъл от 90 градуса, без да ги свивате в коленете. Поставете ръцете пред себе си и се наведете плавно напред колкото можете, като хванете и пръстите на краката си.

 

Григор Димитров тениска


Мъжка тениска Nike Challenger

Мъжка тениска Nike

Сезон: пролет-лято
Цвят: сив/черен
Стил деколте: Кръгло

 

КУПИ СЕГА

 


Добрите спортни постижения изискват качествена екипировка

Tази философия е осигурила репутацията на марката HEAD. Това е причината бранда да е първият избор на най-добрите атлети в света.

Каквито и пози да правите, основното е да имате постелка за йога. Дебелината на вашата йога постелка има много общо с това колко удобна ще е тя за вас — ако е твърде тънка, ще ви убива на коленете при някои коленни пози. Материалът е много важен защото той определя текстурата, прилепването, екологичността, мекотата и издържливостта на постелката. С течение на времето тялото ви ще се адаптира към постелката и всичко ще стане много по- удобно и лесно.

Shadow
Slider

Вижте още статии

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

1 Kоментар

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*