Не е вярно, че:

Колкото по-скъп е матрака, толкова по-добър е той

Затова изпробвайте колкото можете повече матраци като лежите върху тях най-малко по 10 минути. Така ще придобиете реално усещане за комфорта на матрака. Най-добрият матрак за вас е този, който се приспособява към контурите на вашето тяло. И така…кои са най-добрите матраци? Обърнете внимание на четири основни фактора: цена, комфорт, устойчивост, пространство. Покупката на матрак е много важна, затова е необходимо да й отделите по-голямо внимание. Най-важното е да се чувствате комфортно докато лежите върху матрака.

Мемори пяна

Един от най- популярните типове матраци са мемори пяна матраците. Наред с комфорта, който осигуряват поддържайки тялото в добра поза те имат славата на матраци, които имат затоплящ ефект, запомняща материя, силно приспособима към тежестта на тялото. Преди да закупите матрака е важно да знаете колко сантиметра е мемори пяната – 2, 3, 5 сантиметра или повече. Безспорен лидер на българския пазар в матраците от среден и висок клас е Хапи Дримз. Повече от 22 години във фирмените магазини се предлага богата гама от матраци, които следват световните тенденции и иновационни материали при производство, създадени според индивидуалните изисквания за комфорт на потребителя. Един от топ матраците с висока плътност на пазара е „Happy Dreams Флекс Мемори N“ със слой от 8 см , мемори пяна се адаптира към всяка извивка на тялото и освобождава напрежението – подобно на полет в Космоса. Oбща височина на модела 22 см, което гарантира опора на високо анатомично ниво .

Джоб – система

Другият вид широко разпространени матраци са матраците с джоб – система. Те са изработени от единични пружини като всяка пружина е поставена в индивидуален платнен джоб и е свързана с еластична нишка. Именно тази изработка предоставя по-добра поддръжка и комфорт на тялото. При този вид матраци характерното е, че всяка пружина работи индивидуално, така че ако единият от партньорите се върти нощем това няма да се усети от другият. Особено подходящ при партньори с различни килограми . Такъв матрак поддържа позата правилна през цялата нощ. Начина на свързване не позволява да се получи пропадане на матрака.

По-добрият и усъвършенстван вид матраци с с джоб – система притежават малки пружини разположени в основните. Външните пружини осигуряват много високо ниво на комфорт, докато вътрешните се грижат за тежестта на тялото, а именно подкрепянето най-тежките части на тялото. Това предоставя допълнителен комфорт, като тялото се усеща подкрепено по-най добрият начин и там където е най-необходимо. Висококачествените матраци имат между 2000 и 2500 пружини във всеки слой на кинг сайз размерите.

Пружинен пакет

Най-широко разпространените матраци са матраците изработени с пружини тип пружинен пакет – пружини свързани една за друга. При тях всяко движение се предава на останалите пружини под тялото и при движение в единия край на леглото, ще се усети движение и в другия. Тоест движенията на партньора ви през нощта ще бъдат усетени от вас.
Пълнежа е от особено значение, като той предлага различно ниво на комфорт с различни свойства. Също така от значение е дебелината и плътността на пълнежа.

Ето и някои от сигналите, които говорят, че имате нужда от нов матрак:
– Събуждате се с болки в гърба, раменете и кръста или схванати
– Не спите така добре, както сте спали преди година
– Ако спите по-добре в друго легло, но не и във Вашето
– Ако матрака има видими следи от износване
– Ако сте ползвали този матрак повече от 7 години

Знаете ли, че човек прекарва около 1/3 от живота си в спане?

Двулицев Матрак Латекс Black label

Двулицев Матрак Don Almohadon Naturtea

Двулицев матрак ЕКОН RR Латекс

Двулицев матрак MAGNIFLEX Magnistretch

Матрак Sleepmode Algua Sea Vitamins

Матрак Green Future Aloe Vera 14+2 Memory

Сподели:

Един коментар “Кои са най-добрите матраци

  1. Препоръчително е помещението да се проветрява всяка седмица и матракът да бъде излаган на чист въздух.Това предотвратява развитието на плесени и концентрацията на влага в него. Също така не се препоръчва мокро почистване (петната могат да се почистват със студена вода и почистващи препарати за вълна и памук) и гладене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.