Изпотяване

Прекомерно изпотяване и кой се поти повече

Кой се поти повече

Тялото се охлажда чрез два основни механизъма: Изпотяване и повишаване на циркулацията. Фигурата както и ръста определя, кой от тези два процеса ще бъде отговорен за намаляване на телесната температура.

Проучване показва, че по-дребните на ръст мъже и жени с по-голяма площ на килограм от телесната маса са по-склонни да се охлаждат чрез повишаване на циркулацията и по-малко чрез изпотяване.

Потенето е напълно естествена функция на тялото. То обаче може да стане причина за притеснение и дори да повлияе на качеството на живота ви, ако потенето е прекалено обилно и не може да се контролира.

За щастие на пазара се предлагат разнообразни продукти против изпотяване, които не нарушават терморегулацията и имат дълготраен ефект.

Защита за подмишници

Одорекс Део е един от най-добрите продукти, който осигурява защита за 10-14 дена само след няколко напръсквания. Препарата блокира повърхностните жлези и осигурява сухи мишници с деликатен аромат.Уникалната му формула пречи на появата на неприятна миризма и е напълно безопасен.

Хиперхидроза – прекомерно изпотяване

Прекомерното изпотяване, тоест засиленото изпотяване се нарича хиперхидроза и то със сигурност представлява огромен проблем за всеки, който го има. Доказано е, че хиперхидрозата води до психически проблем. Страдащите избягват социални контакти и са с понижено самочувствие. При тях обикновенно всяка покупка на дреха е напълно съобразена с проблема т.е. избират се по-тъмни цветове както и широки дрехи.

Много често хората с този проблем не са наясно от какво е причинена тяхната хиперхидроза. В много от случаите просто липсва причина. Единственото, което трябва да се предприеме е използването на специални препарати срещу хиперхидроза.Те са специално разработени формули, които спират изпотяването веднага след употреба и продължителността на действие зависи от това колко често ще се използва.

Грижа за ходилата

Един от най-надеждните продукти на българския пазар Крем против изпотяване е ANTI-PERSPIRANT CREAM от AKILEINE GREEN. Предлага се в няколко разфасовки като тубата от 500 милилитра излиза много икономично – само 15 стотинки на милилитър.

Специално разработен за крака. Продукта регулира прекомерното отделяне на пот, без да я блокира като по този начин поддържа физиологичното равновесие на епидермиса. Предотвратява развитието на гъбички.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.