Австрийският певец Томас Нойвирт, известен най-вече с артистичния псевдоним Кончита Вурст, обяви в инстаграм, че от дълго време носи вируса на СПИН.

Той е решил да разкрие заболяването си, след като бившият му приятел го е заплашил да разкрие информацията в опит да го шантажира за пари. Кончита Вурст спечели Евровизия през 2014 г. с песента Rise like a Phoenix, като изуми с външния си вид на брадат мъж в рокля с маниери на жена.

„Днес дойде денят, когато трябва да се избавя от дамоклевия меч, който виси от години над главата ми: от много години аз съм ХИВ-позитивен.

За обществото този факт няма никакво значение, но бившият ми приятел ме заплашва, че ще разкаже за това. Аз не мога да позволя на никого да ме шантажира и по този начин да влияе върху живота ми“, пише Вурст.

„Надявам се да дам на други хора кураж и това да е още една стъпка срещу стигматизацията на хора, които заради своето поведение или на други хора, са се заразили с ХИВ“, добавя Вурст и успокоява феновете си, че се чувства добре.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.