Кошмари във фитнеса с Джейсън Стейтъм

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Кой не е чувал за британската екшън звезда Джейсън Стейтъм? Голяма част от дамите са били привлечени през годините от изваяното му тяло, а мъжете също му се възхищават заради хулиганското излъчване.

Малко известен факт е, че преди да стартира актьорската си кариера Стейтъм е бил елитен спортист и е бил част от отбора на Великобритания по скокове във вода за олимпиадата в Барселона през 1992 година. Звучи ви далечно?Да, това е така, защото Стейтъм е роден през септември 1972 година, но младежката му визия се дължи на свирепите тренировки, на които се подлага. Самият той ги определя като пълен кошмар, като залага на разнообразието. По думите му рядко в една седмица повтаря някое упражнение. Какво толкова различно прави Стейтъм във фитнеса под ръководството на суровия си личен треньор Логан Хуун?

1. Разнообразие всеки ден. Програмата му е различна всеки ден или най-малкото упражненията са в различна последователност, което е важно, за да не стане рутинна и скучна.

2. Стейтъм загрява десет минути на гребен тренажор, който може да бъде заменен с всякакъв кардио уред.

 

3. Лицеви опори. Актьорът прави по три повторения на всеки възможен вариант на популярното упражнение, след което работи с пудовки – 15 повторения на клякане с лявата ръка и още толкова с дясната. След това прави суинг с пудовката 15 пъти с всяка ръка и още по 15 пъти изласквания над глава с двете ръце.

4. Пирамида от набирания или лицеви опори. Прави по 10 серии, като увеличава повторенията от 1 до 10 и след това в обратния ред ги намалява от 10 до 1.

5. Интервалната тренировка е последната фаза, но не и най-лесната. Стейтъм прави серия от шест упражнения по пет пъти, като почива по 10 секунди между тях. В арсенала му от упражнения влизат хвърляне на 9 кг медицинска топка, катерене по въже, набиране, дърпане на въже, качване с тежести и т.н.

Като фен на смесените бойни изкуства, Стейтъм успява да включи в тренировките си и елементи от тях, които пък му се отплащат в актьорската игра. Той често раздава юмруци в ролите си, за да наказва лошите или да бяга от закона.

Диетата на Стейтъм

Актьорът си води подробен дневник,в който си записва всичко, което е ял и пил през деня. От менюто му отсъстват напълно захар и сладки изделия, както хляб и макарони. В дневника си той записва дори колко вода е изпил. Той прилага принципа на честото хранене – по 5-6 пъти на ден, като разпределя калориите. Основното му правило е накрая на деня да не надвишава 2000.
От вида му става ясно, че методите му работят безотказно.

Спортни обувки New Balance

КУПИ СЕГА

Shadow
Slider

 

Вижте още статии

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*