Коя е новата любов на Яна Маринова?

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Актрисата Яна Маринова има нова любов, но това не е мъж, а …камион. Звездата от най-новия български филм “Привличане” ще бъде специален гост в квалификациите на петото издание на състезанието по ефективно шофиране на камиони – Volvo Drivers Fuel Challenge, които стартират на 10 април.

Участниците ще могат да се срещнат с нея в София, Варна, Бургас и Пловдив. Включването на Яна Маринова не е случайно – във филма участва и най-мощният камион серийно производство в света – Volvo FH16 със 750 к.с.

Камионът, който ще трябва да управляват всички участници в състезанието, е от серия Volvo FH Reloaded. Той е специално конфигуриран за оптимизиране разхода на гориво, повишаване на комфорта на водача и условията за работа и живот в кабината.

Товарният автомобил е оборудван с интелигентната автоматизирана скоростна кутия на Volvo – I-Shift с бутони, вградени в инструменталния панел. Това осигурява по-малко превключвания на предавките, по-малко умора и повече комфорт за водачите. Сред другите ефективни решения на борда са онлайн системата за управление на автопарка Dynafleet, навигация със сензорен дисплей, системата I-See с топографска карта, пълен пакет спойлери и енергийно ефективни гуми.Тази година квалификационните кръгове на Drivers Fuel Challenge 2018 ще преминат през осем български града през април – София, Пловдив, Бургас, Плевен, Севлиево, Варна, Благоевград и Русе. В тях могат да вземат участие всички шофьори с валидна шофьорска книжка категория C+Е. Най-добре представилите се участници ще се борят за титлата Шампион по ефективно шофиране на България на националния финал в края на юни.

В края на всеки състезателен ден сред участниците с най-малко изразходвано гориво, отчетено с Dynafleet, ще бъде излъчен победител за града, след директна елиминация между шофьорите. Тази година са планирани и допълнителни кръгове за транспортни компании, така че техните международни шофьори също да могат да се включат, без това да нарушава работния им график. Отчитането отново ще става на база данните от Dynafleet по време на ежедневната работа на водачите и ще обхваща периода април-май 2018 г., като участниците трябва да имат минимален пробег от 14 000 км.

Shadow
Slider

Вижте още статии

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -