Лятото дойде, нокаутирайте излишното тегло с Церсей Ланистър

Лина Хийди
- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Актрисата Лина Хийди, която изпълнява ролята на царствената Церсей Ланистър от хитовия сериал “Игра на тронове”, има много малко общо с високомерната си героиня в реалния живот.

Тя не е руса, а е с гарвановочерна коса, обича да се смее, не слага грим, подкрепя всякакви благородни каузи и …прекарва една значителна част от времето си в боксовата зала или на килимчето за йога. Актрисата, която през октомври ще навърши 44 години, се занимава с бойния спорт далеч преди излизането на екран на “Момиче за милион долара”, който напълни с дами боксовите зали дори и у нас. В повод за нея се превръща дебютната й роля в киното, когато е 17-годишна и оттогава е редовен посетител. Боксовите клубове, които посещава, не пропускат да се похвалят със своята ВИП-гостенка. И докато Церсей Ланистър се налива с вино в Кралски чертог, за да преодолее стреса покрай овладяването на Железния трон, то Хийди почти не употребява алкохол и е вегетарианка. Любимите й храни са зелените зеленчуци от лук до броколи, лимонов сок, кленов сироп, чесън, тиквени семки, орехи макадамия, познат и като австралийски орех. Той е доста скъп, но си струва парите.“Аз съм мъжкарана. Много съм активна. Шансът да се учиш от професионалисти не е за изпускане. Бойните тренировки изразяват физиката. Да съм хладнокръвна е предизвикателство за мен. Има и елемент на катарзис – правя неща, с които се разминавам в реалността”, споделя Хийди.

Ето и една примерна рутинна тренировка на Хийди в залата, която при редовно практикуване, ще прати със сигурност в нокаут излишното тегло. И докато във филма са в очакване да дойде зимата, то навън е лято и ако искате да привлечете одобрителни погледи на плажа, може да си помогнете с тези упражнения.

Започнете упражненията без да почивате в продължение на 10 мин. всяко.  Почивайте между 2 и 3 минути между сериите.

  • Напади напред
  • Напади назад
  • Направете 10 минути планк, като задържате по 5 секунди  + добавете подскоци с напади
  • Напади назад
  • Продължете с три серии лазене с гири с една ръка на всяка стъпка. Използвайте 5 кг. гири за това упражнение.

След това продължете с три серии:

  • 10 пъти тупкания с 5 кг  топка и странични подскоци
  • 20 метра мечешко лазене

След това:

  • 20 стъпки на платформа 25 см. По десет с всеки крак
  • 5 серии подскоци на платформа 45 см за 30 секунди
  • 5 серии стъпки на платформа 45 см

Направете упражнения за разтягане на мускулите и успокойте пулса.

Максимален положителен ефект от програма за отслабване

Научните изследвания показват, че гугулстероните намаляват телесното тегло. Това се дължи на стимулиращия ефект, който те оказват на щитовидната жлеза, отговорна за контролиране на метаболизма. Когато хормоналните нива на щитовидната жлеза нарастнат, скоростта на метаболизма се увеличава и обратно. Следвайки този механизъм, когато е налице недостиг на калории по-слаб прием на храна (както се случва по време на диети за отслабване) защитната реакция на организма е да намали скоростта на метаболизма чрез понижаване на нивата на тироидните хормони.

Shadow
Slider

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*