Мадона

Мадона се посвети на футболната кариера на приемния си син

Попкралицата Мадона си намери нова цел в живота – футболната кариера на своя приемен син Дейвид. През миналото лято най-успешната изпълнителка на съвременността, която натрупа състояние от половин милиард долара, смени Ню Йорк с Португалия, за да е близо до момчето, което играе в школата на Бенфика.

Дейвид ще стане на 13 години през септември. Той е осиновен от Мадона през 2006 година. Певицата е на благотворителна мисия в най-бедната африканска държава Малави, където научава за момчето. Майката на Дейвид е починала след раждането, а бащата – беден фермер, се отказва от него, тъй като едва свързва двата края.

Дейвид е шестото дете в семейството на Мадона. Тя има две собствени – 21-годишна дъщеря Лурдес и 17-годишен син Роко от брака й с Гай Ричи. Останалите четири са осиновени,  като всичките са от Малави. Лурдес и Роко вече са почти самостоятелни, докато Мадона се грижи за останалите четири. Именно в Ню Йорк малкият Дейвид проявява футболен талант. През 2016 година той участва в кастинг на филиал на академията на Пари Сен Жермен във Флорида. Пред очите на приемната си майка той бележи два гола и окончателно я убеждава, че футболът е неговата съдба.

„Исках да тренира в най-добрите школи с най-добрите треньори, но нивото на футбола в Америка е ниско. Виждах колко е разочарован от това, че не израства. Затова реших да напусна САЩ. Там и бездруго в момента не е най-доброто място за живеене. А и обичам да напускам зоната си на комфорт и да предприемам рискове“, споделя Мадона пред „Вог“. Така тя си набелязва Лисабон, Барселона и Торино, които обикаля последователно, за да избере най-добрите условия.

„В Барселона е весело, а Торино е прекрасен, но не и за деца. Това е по-скоро град за интелектуалци. В Лисабон намерих каквото търсех“, споделя Мадона, която урежда среща с шефа на академията на Бенфика Нуно Гомеш, за да обсъди бъдещето на сина си.

Дейвид минава проби и е одобрен. Мадона купува замък от 19 век в аристократическия квартал на португалската столица и настанява там цялото семейство. Животът в Лисабон се отразява положително и на самата Мадона, която се запознава с местни музиканти, които я вдъхновяват в работата й по новия албум.

„Животът на всяка майка на футболист е един и същ. Нямаш много личен живот, защото всяка седмица до четвъртък не знаем дали ще играе през уикенда. Всичко зависи от формата, контузиите…“, допълва откровено певицата, която е на прага на седмото си десетилетие.

„Хората ме питат – ти наистина ли искаш Дейвид да стане футболист, дъщеря ти танцьорка, а Роко – художник? Отговарям с „Не“. За мен е по-важно да станат добри и отговорни хора, които умеят да се отнасят с уважение към всеки, независимо от цвета на кожата, пола или религията. Е, ако някой от тях стане следващията Пикасо или Кристиано Роналдо ще бъде супер, но не ми е самоцел“, завършва изпълнителката на „Материално момиче“.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.