Нежната половина от населението, за да стане с наистина гладка и красива кожа, се подлага на невероятни процедури, за да се отърве от косъмчетата.

Във войната с косъмчетата са позволени абсолютно всички средства – самобръсначки, маска за махане на косми, епилатор и още много неща.

В древни времена жените са ползвали остри камъни, смола, карамел, пчелен мед и често смесица с арсен или калциевият хидроксид, като често оставяли много тежки следи по тяхната кожа.

В сегашни дни именно тези методи са хем отживелица, хем нещата не са се изменили кой знае колко.


Най-безболезненият, много бърз и ефикасен метод си е самобръсначката.

Недостатъците му обаче са, както също наистина добре знаете, е в точно това, че много скоро на другия ден косъмчетата израстват и след продължителното му прилагане те се превръщат в много по-черни, големи и гъсти.
С най-голям дълготраен ефект са начините, при които косъмчето се отстранява заедно с коренчето. Маската за махане на косми и епилаторът осигуряват този ефект.

И 2-те процедури за съжаление са придружени с остра болка и загуба на ценно време.

Кола маската почти винаги се създава най-успешно, когато е направена от добър козметик в подходящо за целта студио. Безсъмнено коства важно време и финанси. В домашни условия също може да се прави, но не всички дами успяват да се преборят със задачата.

Щом се отнася до епилацията, тя се извършва у дома и е нужно да се заредите с търпение, доста свободно време и пространство, където космите спокойно да падат и веднага след това  да са почистени.

Както ясно се вижда, повечето от тези методи имат своите предимства, но и имат немалко недостатъци, а на края космите не спират да си изникват и да изискват от нас още през няколко дни да ги премахваме.

Посетете линка за научите също и за лазерна епилация – https://avacenter.bg

Сподели:

Един коментар “Методи за епилация за гладка и красива кожа

  1. Къде отиде естествено красивото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.