Методи за епилация за гладка и красива кожа

За да придобие гладка и красива кожа, нежната половина от човечеството се подлага на невероятни процедури, за да се отърве от косъмчетата. Във войната с тях са позволени абсолютно всички средства – самобръсначки, кола маска, епилатор и още много други. В древни времена жените са ползвали остри камъни, смола, карамел, пчелен мед и смесица с арсен или калциевият хидроксид, като често тези методи са оставяли много тежки белези по кожата. В сегашни дни именно тези методи са хем отживелица, хем нещата не са се изменили кой знае колко.


Най-безболезненият, много бърз и ефикасен метод си е самобръсначката

Недостатъците му обаче са, както добре знаете, че съвсем скоро на другия ден косъмчетата израстват отново и след продължителното му прилагане те се превръщат в много по-черни, големи и гъсти такива.

С най-голям дълготраен ефект са методите, при които косъмчето се отстранява заедно с коренчето. Маската за махане на косми и епилаторът осигуряват този ефект. И двете процедури за съжаление са придружени с остра болка и отнемат ценно време.

Кола маската почти винаги се справя най-успешно, когато е направена от добър козметик в подходящо за целта студио. Безсъмнено отнема време и средства. Може да се прави и в домашни условия, но не всички дами успяват да се преборят със задачата. Ако епилацията се извършва у дома, е нужно да се заредите с търпение, доста свободно време и пространство.

Както ясно се вижда, повечето от тези методи имат своите предимства, но и недостатъци. Космите не спират да изникват и изискват премахването им на няколко дни.

Лазерна епилация

Посетете линка за научите за най-ефективния метод с лазерна епилация – https://avacenter.bg

Сподели:

1 мнение “Методи за епилация за гладка и красива кожа

  1. Мата Космата каза:

    Къде отиде естествено красивото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.