Как да премахнем миризмата на домашни любимци от килимите

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Предизвикателството да се преборите с миризмата на домашни любимци от килимите е една от най-сложните задачи, с които всеки собственик се е срещал. Независимо дали сте се преместили в дом, в който сте наследили миризми и петна, или с сте собственици на домашни любимци, които трябва да отговарят на тези предизвикателства ежедневно, ето няколко предложения за справяне със задачата:

Премахване на миризмата от урина

Когато става въпрос за миризма на урина, премахването й от подовата настилка и дома ви може да бъде почти непреодолима задача. За да премахнете миризмата на домашни любимци от килими, има няколко доказани метода. Може би единствената наистина ефективна мярка е закупуването на ензимен препарат за отстраняване на миризмата на домашни любимци. Тези почистващи препарати се състоят от естествени ензими, които унищожават естествените материали, които причиняват миризмите. Изсипете почистващия препарат и го покрийте с парче картон или друг материал. Не се опитвайте бързо да изсушите засегнатото място. Времето е ваш приятел, когато става дума за премахване на миризмите на урината, и колкото по-дълго ензимите работят, толкова по-добре. Другите методи за премахване на “уханието” от домашния любимец, включват накисване в оцет, нанасяне на разтвор със сода и използване на белина за цветно пране.Миризмите на домашни любимци могат сериозно да засегнат способността ви да се радвате на жизнено пространство у дома и затова е важно да предприемете мерки за елиминиране на проблема. Напръскването с разтвор със сода за хляб върху зоните с може да направи чудеса по отношение на освежаването на стаята. За истинско дълбоко почистване, обаче, ще трябва да се доверите на дълбоко почистване с пара.

Петна по килима

Когато става въпрос за петна по килима, процесът на почистване с гореща вода е най-добрият ви подход. Просто няма сравнение, дори и при други методи за професионално почистване на килими. Ключът е да атакувате петното веднага щом то е на лице. Нанесете препарат за почистване на килими и разтъркайте енергично петното. Повтарянето на процеса на накисване, разтъркване и отмиване е единственият начин  да се отървете от петната от домашни любимци.

Shadow
Slider

Вижте още статии

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -