Моника Белучи за брака, развода, ролята на мъжа и клишето “Красива”

Моника Белучи за брака, развода, ролята на мъжа и клишето красота
- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

В новия сезон на “Dix pour cent” (“Десет процента”) прочутата италианска актриса Моника Белучи играе жена, която търси нормален мъж. В реалния живот тя обаче го е намерила.

“Аз също търся нормален мъж! Който ще изнесе боклука, ще се грижи за сметките и ще приеме ежедневието … Струва ми се, че е много забавно да създам персонаж, за който аз съм източник на вдъхновение, но който остава измислен. Тази жена казва, че се среща само с егоцентрични звезди или заможни бизнесмени, че не може да остане сама повече от три седмици. За щастие, моето съществуване не се ограничава само до това! Тя се страхува да бъде себе си в реалния живот. Докато аз съм твърдо стъпила на земята като жена и майка. И най-вече моето сърце не може да бъде взето”, казва Моника Белучи в интервю за списание “Пари Мач” в отговор на въпрос дали в новия сезон на поредицата “Десет процента”, играе самата себе си и също търси човек, който да наруши самотата й.

“Аз съм с един и същ човек от известно време и всичко е наред. Някой нормален, какво би означавало това? Самата аз, не мога да предложа добре подреден, структуриран ежедневен живот. Това никога не е било така, освен за децата ми. Как да поискате от друг нещо, което не може да бъде дадено? Човекът, чийто живот споделям, няма моята професия, но пътува много. Неговият ритъм на живот му позволява да разбере моя”, казва родената през 1964 година италианка, започнала кариерата си като модел преди да се насочи към актьорската професия.

В наскоро излязлата си книга “Тайни срещи” тя пише: “Аз съм жена, за която мъжът е необходим, или с други думи казано ако жената е горивото, то мъжът е двигателя.”

“Това вероятно е културно наследено. Не мисля, че трябва да воюваме с мъжете. Жената представлява универсалната любов поради способността й да дава, без да иска нищо в замяна. Но за разлика от нашите майки и баби, когато не сме щастливи, ние казваме това, ние си тръгваме, ние се развеждаме. На 54 г. изживях великолепен момент от моето съществуване, като новооткрита свобода. Кариерата ми е изградена; всичко, което идва сега е бонус, благодаря ви, че продължава! Аз отгледах дъщерите си, те започнаха да растат: на 14 и 8 г. те стават самостоятелни. Но мъжете разбират ли тази отговорност, този товар? Когато отивам да ги взема от училището или понякога на родителски срещи, виждам, че 90% от присъстващите са жени”, споделя Белучи.

Тя отговаря и на въпрос дали е била обект на някакво сексуално посегателство или насилие, когато е била млада актриса.

“Бях се сблъсквала с него като млад модел, след това като начинаеща актриса. Но никога не се налагало да се справям със ситуации на насилие. Защо? Имах финансова независимост и това е основното: мога да си позволя да кажа не. Нямах нужда от никого да плащам наем, да се храня. Силата на мъжете, не само в киното, но и навсякъде, изнудването, което понякога упражняват, се заключава в това: те могат да ни накарат да живеем или да оцеляваме, злоупотребявайки чрез някакъв вид сексуален тормоз. В по-широк смисъл, да не позволяват на момичетата да ходят на училище, на жените да шофират или работят, да отнемат всякаква свобода и да разглеждат жените само като обекти за възпроизвеждане”, допълва актрисата, която е уморена от ласкателствата, че е сред най-красивите жени на планетата и се радва на няколкото появили й се бръчки.

“Красива се равнява на идиот, какво клише! Това е уморително. В света на киното никога не съм била изправена пред тази форма на преценка. Въпреки това, когато издържах теста по старогръцки, учителят се втренчи в мен от главата до петите, преди да пита: “Това е, което искаш да правиш по-късно, нали? Водеща? “Намерих това за абсолютно обидно”, споделя още звездата, която на 50-годишна възраст през 2015 година влезе в историята като най-възрастната актриса, влязла в ролята на момичето на Бонд от прочутата шпионска поредица.

Тя имаше брак с френския актьор Венсан Касел между 1999 и 2013 година, като двамата имат две дъщери. Именно Белучи е тази, която иска развод. Сега вече тя свободно може да говори за това, тъй като времето е излекувало емоционалните рани.

“Защо да се връщаме към това, което е минало и изчезнало? Когато двама души са приключили съвместния си път, струва ми се нормално всеки от тях да тръгне по своя път и да направи живота си такъв, какъвто му харесва. По време на нашия живот срещаме хора, които са необходими за нашето пътуване, които ни позволяват да се развиваме. Трябва да им благодарим, защото при докосването с тях откриваме толкова много за себе си! Благодаря на двамата ми съпрузи за това, което ми донесоха и за това на което ме научиха за живота, по един несъзнателен и различен начин. Бракът е нещо, което двама души трябва да решат заедно, в определен момент от живота си. Когато се ожените два пъти, трябва да отделите време да мислите, преди да започнете отново, да разберете защо сте го направили и защо сте се развели. Да кажем, че точно сега съм във фазата на обучение”, завършва интервюто си италианската актриса.

Shadow
Slider

Вижте още статии

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -