Как да намалим отпадъците в кухнята

Банята и кухнята са една от най-проблемните зони относно произвеждането на отпадъци.

Рециклирайте

Изглежда мисия невъзможна, но след като създадете проста система за подредба и се заемете сериозно с рециклирането на всичко, което можете, ще намалите драстично отпадъците. Не забравяйте, че рециклирането е важна стъпка, но по важното е винаги  да се отказвате от ненужни предмети, опаковки и т.н.

Планирайте

Пазаруването е най-лесното място за корекция. Започнете с изготвяне на списък с хранителни продукти или изработване на план за хранене за седмицата (включително остатъците). Планирането на менюто може да изглежда трудна задача, но вие ще работите за намаляване на количеството неизползвани (особено нетрайни) съставки, плюс това ще спестите пари.

Използвайте водата разумно

Бъдете честни и си отговорете на въпроса дали изплаквате съдовете на течаща вода? Да, всички го правим. Можете да промените начина за почистване на зеленчуци и плодове например, като първо ги поставите в голяма купа в мивката преди да включите кранчето. След това можете да използвате повторно тази вода, за да полеете растенията си или да накиснете мръсни чинии.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.