Любимият на милиони зрители американски актьор Никълъс Кейдж обяви наближаващия край на кариерата си. 54-годишният в момента Кейдж иска да се заеме с режисура, вместо сам да застава пред камерата.

В момента Кейдж е ангажиран с цели седем кинопроекта и е нормално да се чувства преситен. Той изпълнява главните рови в пет филма, а в същото време участва в озвучаването на две анимационни ленти.

Идеята да се заеме с режисура не е нова за Кейдж. През 2002 година той дебютира с филма „Жиголо“, който си остава единственият му до този момент.

В кариерата си Никълъс Кейдж се е снимал в повече от 80 филма, сред които се открояват ленти като „Диво сърце“, „Лице назаем“, „Град на ангелите“, „Да изчезнеш за 60 секунди“ и други.

„С времето интересите и приоритетите неизбежно се променят. Не остават същите и професионалните предизвикателства, които сам си поставяш. Преди време се опитвах да следвам сляпо системата на Станиславски, която ми помогна да стана истински артист. Но винаги ме е теглело към нарушаването на правилата.

Четенето на Станиславски съвпадна с увлечението ми по теорията за синтеза на изкуствата, според която правилата от една област, могат да са ефективни и в друга. Например това, което важи за живопистта, да е осъществимо и в актьорската игра. Тази идея ме обзе. Опитах се да я приложа във филма „Призрачен ездач“. С възрастта обаче се оттеглих от този бароков и концептуален стил на игра.

Започнах да търся начин как с минимум средства да постигна максимална емоция. Затова търся подобни сценарии. Заради миналите ми мрачни роли вече не ми предлагат смешни персонажи, а аз съм много добър комедиен актьор. Може би щях да бъда много по-голяма звезда, ако бях играл по правилата и слушал продуцентите и зрителите.

Но на мен това не ми е било никога интересно. Винаги съм се стремял да бъда пънкар, бунтар, а не скучен и предсказуем. Сега ме карат да си направя профили в Туитър и Фейсбук, но аз не искам, дори и с цената на това вече да не съм звезда“, споделя още Никълъс Кейдж.

Още статии

Джерард Бътлър превзе и Пловдив... Шотландският актьор Джерард Бътлър, познат с емблематичната си роля в кинохита "300", превзе и Пловдив. Звездата се появи в местен ресторант, носещ им...
Момчето си отива – Анди Мъри обяви края на к... Британският тенисист Анди Мъри обяви края на кариерата си в навечерието на старта на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство ...
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.