Основни грешки при обзавеждането на баня

Да се ремонтира банята е трудоемък процес и включва много разходи. Често ситуацията се усложнява заради малките размери на това помещение, в което трябва да се постави всичко необходимо. В такива случаи обикновено се прибягва до реконструкция, прекрояване на пространството за сметка на кухнята или коридора.

Разбира се, с едно грамотно планиране можете да превърнете старата, претрупана баня в просторно и удобно пространство, но може и само да влошите нещата. Ако имате нужда от компетентна помощ за ремонта на вашата баня, може да използвате услугите на специалисти. Ето кои са основните капани при реновиране на тази част от жилището и най-честите грешки, които трябва да избягвате.

Неправилното планиране на свободното пространство може да доведе до плачевни последствия. И не става дума само за това, че използването на банята може да е много неудобно, въпросът е, че ще изразходвате значителни разходи за коригиране на вече направените грешки.

Първо, не трябва да планирате ремонта „до стотинка“. Не забравяйте да заделите около 15 % за допълнителни разходи.
В хода на работата ще откриете подробности, незабележими на пръв поглед, които изискват повече средства. По-добре е да се справите с тези новопоявили се проблеми веднага.

Трябва да бъдете особено внимателни при купуването на материалите за ремонта. Именно от тяхното качество зависи колко дълготраен ще е ефектът от него и колко време ще запази първоначалния си вид.

Първо, добре е да имате малък запас от материалите. Примерно при лепенето на плочките някои от тях може да се наложи да се изрежат. Така че има риск точното количество да не стигне за целия обем на работа и да се наложи да се докупуват плочки. На свой ред, е възможно новата керамика да се отличава по тон от купената по-рано. Това е често срещано явление.
Второ, не се доверявайте безгранично на производителя. Често върху кутията е посочен един размер плочки, а всъщност размерите се различават с няколко милиметра. Това е на пръв поглед дреболия, но тя може да доведе до това, че дължината на реда да се промени осезаемо.

Шкаф за баня Еlana

Шкаф за баня Kring Zaffiro

Шкаф за баня Kring Basic Home

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.