Позабравените плейбои на италианския футбол – част трета

Продължаваме поредицата си за позабравените плейбои на италианския футбол. След Кристиан „Бобо“ Виери и Филипо „Пипо“ Индзаги идва ред на лошото момче Антонио Касано. И той като предните двама е нападател, което ни навежда на мисълта, че явно в ДНК-то на офанзивните футболисти е заложено да са и женкари.

„Перфектният живот е ядене, секс и футбол“, това е девизът на Касано, който казва почти всичко за него.
Всичко свършва обаче на 2 февруари 2008 година, когато среща настоящата си жена и оттогава се е кротнал. Юздите на плейбоя слага 17-годишната националка на Италия по водна топка Каролина Марсиалис.

„Когато си 20-годишен и мацките те харесват, можеш да го правиш всеки ден. Аз имах тази възможност. Бях Касано, футболист на Реал! Ако работех каквото и да е било друго, жена нямаше да ме погледне… Даже майка ми! Все пак съм добър, но не съм красив. Каролина изцяло промени живота ми и самия мен. Сега съм друг човек. Трябваше да се променя, за да не я разочаровам“, спомня си Касано, който през миналото лято сложи край на футболната си кариера след истински сапунен сериал с Верона.

В рамките на две седмици той подписа договор, скъса го, върна се, за да обяви накрая, че спира с футбола заради стрес и семейни причини на 35-годишна възраст.

Агентът му Тонино Рана разкри причините за лошото поведение на играча.

„Той никога не се е радвал на обич. Баща му го напусна още като малък и сега жена му Каролина и децата са всичко за него. Той има нужда те да бъдат около него, за да е щастлив“, каза Рана.

Така беше сложен на славната кариера на Касано, който се отнасяше към футбола както с жените – важно е количеството.

„Имал съм четири приятелки в живота, но съм спал с 600-700, като едва 20 тях са били известни. Останалите просто водех в хотела си и на сутринта си тръгваха. Ако не бях футболист, щях да съм престъпник“, споделя ексцентрикът в автобиографията си „Ще ви кажа всичко“, излязла през 2008 година.

Във футбола Касано също е опитал доста. При мъжете той е играл за Бари, Рома, Реал Мадрид, Сампдория, Милан, Интер, Парма и Верона, като е бил на терена в 415 мача и е отбелязал 115 гола на клубно ниво.

За своите 35 години Касано получил много тежки житейски уроци и разбира последствията от грешните решения. Едно от тях е да си тръгне от Рома, пренебрегвайки съвета на легендата Франческо Тоти да остане.
Касано сигурно се е задавил със сълзи, докато е гледал миналото лято трогателното изпращане на Тоти от терена по време на бенефиса му.

„Казваше ми „Анто, по-добре остани където си щастлив, а не където ще печелиш повече“. Не го послушах и още съжалявам“, признава си Касано. Ние се надяваме този път да е взел правилното решение като се оттегли от футбола и да бъде със съпругата си и двете им деца.

А ние ще продължим темата за известните плейбои, но както се казва на футболен език – този път ще хвърлим поглед на вътрешното „първенство“.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.