Посочиха най-вредните хранителни навици при жените

Американски диетолози посочиха 10 от най-вредните хранителни навици на жените, съобщи изданието „Eat this, not that!“.

Дипломираната диетоложка Лорен Харис-Пинкъс твърди, че жените, особено майките на малки деца, често ядат на крак. Според нея това е много вредно, тъй като, за да осъзнае мозъкът едно пълноценно поемане на храната, трябва да се яде седешком, да с използва чиния, вилица и лъжица и внимателно да се предъвква храната.

Тя също съветва да не се дояжда останалата от децата храна, а да се изхвърля, защото в нея има много калории. Харис-Пинкъс препоръчва предварително да се приготвят полезни менюта с плодове, зеленчуци, йогурт, а не през деня да се търси в хладилника нещо, с което да се напълни коремът.

При избора на храната диетоложката съветва да се слуша организма, а не да се избира нещо, което е по-малко калорийно. В противен случай човек ще изяде повече, но няма да се засити. Тя предлага да не се лепват на храните етикети като „полезни” или „вредни”, а да се избере меню на базата на съдържащите се в продуктите питателни вещества, витамини и минерали.

Нейната колежка Келли Джоунс пък препоръчва жените задължително да включват в менюто си белтъчини: било йогурт, овесена каша с орехи и семена или пълнозърнест хляб. Диетоложката отбеляза, че жените често пропуска закуската, ако предната вечер са се нахранили добре, но накрая те пак ядат много следващата вечер.

Джоунс предлага да се пробва пълноценна закуска и няколко пъти да се хапне нещо малко през първата половина на деня, за да се промени режима на храна. Тя призовава жените да не разчитат на нисковъглехидратни диети дълго време, защото това може да има отрицателен ефект върху репродуктивното здраве. Напоследък тя препоръчва да се намали максимално броят на хапванията и да се премине към по-пълноценни поемания на храната, въпреки натоварения график.


Уред за здравословно готвене Tefal Fz720015

КУПИ СЕГА

С уреда за здравословно готвене Actifry Extra от Tefal, най-хрупкавите резултати са само на една крачка! Приготвяйте равномерно приготвени, хрупкави пържени храни, благодарение на интелигентното регулиране на температурата, високоскоростния въздушен поток и изключителната бъркалка на Actifry. Освен това, пърженето е много по-здравословно с 99% по-малко мазнина! С голям капацитет за цялото семейство и безкрайна гама от вкусни идеи и рецепти чрез приложението, Actifry Extra ще промени начина, по който пържите.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.