Един от митовете в сферата на козметиката е, че имаме нужда от много видове продукти за да успеем ефективно да почистим лицето си от грим и замърсявания. Със сигурност използването на натурални съставки е препоръчително. Ето и някои простички стъпки:

Изберете внимателно почистващия продукт

Сапуните и геловете обикновенно изсушават кожата без да премахват грим. Тоест, след като измиете лицето си вие все още ще се нуждаете от почистващ продукт за около очният контур. Сапуните са доста агресивни продукти. Те измиват много важни естествени мазнини от повърхността на кожата и това може да доведе до появата на бръчки.

Изберете продукт, който има мултифункционално действие. Тоест екфолира, премахва грима и отпушва порите. Ако имате запушени пори търсете продукт със салицилова киселина.

Използвайте кърпа за миене

Този вид кърпи предлагат нежно екфолиране и допринасят за дълбокото почистване на порите. Те спомагат за по-лесното измиване на грима и замърсяванията. Вечер преди лягане, използвайте кърпата с топла вода започвайки от лицето, продължавайки към шията и деколтето. Не забравяйте челото както и задната страна на шията.

Крема за около очите е ваш добър приятел

Деликатната зона около очите, където кожата е много тънка се нуждае от повече любов. Ако имате подпухнали очи, потърсете крем с успокояващи съставки. Тези пък, които имат тъмни кръгове около очите, трябва да потърсят крем, който съдържа кофеин. Нанесете крема с безименният пръст започвайки от вътрешната страна на окото.

Екфолирайте

Представете си ексфолианта като вълшебна гумичка, която изкарва сияеща кожа на повърхността. Препоръчително е ексфолирането се провежда един път в седмицата. То определено прави чудеса, предпазва кожата от замърсявания и я подготвя по-добре по отношение на проникването на активни съставки. Екфолирайте преди да измиете лицето си и по този начин ще поеме от подхранващите съставки на почистващия гел и овлажняващия крем. Продуктите с гликолова киселина са за предпочитане.

Слънцезащита. Винаги.

Със сигурност вече знаете за това, колко е важна защитата на кожата от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи но отново: Винаги защитавайте кожата. Използвайте всеки ден, независимо дали денят е дъждовен или слънчев.

През деня използвайте продукт с цинк. Изберете продукт, който ще нанасяте без всякакво колебание.

Още статии

Ефективна защита на кожата с NIVEA... Ефективна защита и детокс на кожата в градска среда от NIVEA Новата серия NIVEA Urban Detox е създадена за нуждите на кожата в градска среда. Линията...
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.