плаж,нудисти, класация

Раят на нудистите е в Турция

Експерти направиха класация за най-добрите нудистки плажове в Европаза годината, като за основа на изводите си изполваха оценките на туристите в сайта за пътешественици TripAdvisor.

Изводите са доста неочаквани, но добрата новина за любителите на плажа без бански е, че върха на класацията заемат места в близост до България. На първо място е знаменитият плаж Патара на турската Ривиера. На него хората могат не само да събират тен без бански, но и да участват в различни събития само за нудисти.

В Патара плажната ивица е покрита с бял пясък и е с дължина цели 20 километра. До мястото не се стига лесно, но веднъж озовал се там, туристът забравя за проблемите с транспорта.

Второто място се заема от плажа Little Banana на остров Скиатос в Гърция. Той е идеален за слънчеви бани според мненията на посетителите, а сред предимствата му са удобствата за нудистите, като множеството шезлонги. На трето място е класиран един от най-старите и класически нудистки плажове в Германия – Buhne 16. Според отзивите той е достатъчно отдалечен от препълнените с туристи места, а понякога на пясъка има повече тюлени, отколкото хора.

В списъка с най-добрите места за нудисти попадат още хърватския Valalta, Es Tren на Майорка, който често е сравняван с Карибите, Plage de Tahiti във Франция, плажът Paradise на гръцкия остров Миконос и Porto Ferro в Сардиния. България логично не присъства на картата, тъй като у нас нудистките плажове са апокрифни.

В годините нудистите обикновено заемаха най-отдалечените кътчета на плажовете, но постепенно бяха изтласкани и оттам, но добрата новина е, че поне най-добрите места са близо до България.

Любопитен факт около нудизма е, че наскоро край френската столица Париж беше открит цял развлекателен парк за нудисти – минибатути и игрище за голф. Някой от съоръженията обаче задължително се ползват с бански или бельо от съображения за сигурност.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.