Сексът и селото

Сериалът „Сексът и градът“ стана световноизвестен, макар и в него да няма и една секссцена или дори да е имало сме я пропуснали, докато сме търсили с дистанционното къде са преместили brazzers.
Тук обаче ще се занимаем с един позабравен и направо умиращ жанр като секса на село, познат у нас с духовития израз „кърска любов“. С умирането на българското село, за съжаление, си отива и част от еротичното наследство на страната, възпявана през вековете и съвременността. Достатъчно е да си припомним хита на „Ку-ку Бенд“ от 90-те „Комбайнеро-интелигентска“. Накратко – в песента лирическият герой си жъне с комбайна, марка „Беларус“, когато зърва хубава жена и я кани да сподели удобството на задната му седалка. Да се върнем на темата. Еротиката, макар и прикрита, присъства в българския фолклор. Еротичните елементи били завоалирани с подходящи думи, изразяващи част от живота на хората. Избягвали темата заради считания за срамен характер. С особена популярност се ползва обаче израза „Те ти, булка, Спасовден“, който изразява нещо настъпило изненадващо, внезапно, когато човек не знае за какво става въпрос. Народната приказка е публикувана в сборника „Фолклорен еротикон“. В нея с разказва за малка мома с голяма кукувица. Като пораснала, взела да се моли на баща си да ходи да си търси мъж.

„Ако да ми не намериш мъж да се оженим, че да си откинем едно влакно от кукувицата и че се обесим на него!“, казала тя. Притесненият родител се наскърбил и тръгнал по света да търси за дъщеря си мъж. По Великден срещнал овчар на каруца. – „Ей, момче, така и така, – ела да ми отървеш чедото, що инак че си откине едно влакно от кукувицата и че се обеси“, казал бащата. „Щом е такава работата, нема к’во, идем!“, съгласил се овчарят. Отишли, почнали сватба и ги венчали. Като се появила невестата, момчето получило вдъхновението, познато като ерекция на съвременен език, и така откарали до Спасовден. Оттам и изразът, който често повтаряме, без да си даваме сметка, откъде произлиза.

Иначе ако трябва да сме сериозни, Спасовден е голям християнски празник и се отбелязва 40 дни след Великден и е познат още като Възнесение Господне.

Да се върнем отново на земята буквално и преносно. Според една нова анкета, шампиони по секса на открито са именно холандците, където животът на село си тече с пълна пара. Ако сте решили да изненадате половинката си с нещо извън мисионерската поза, когато децата заспят, то се погрижете за някои елементарни неща като одеалце в багажника на колата, защото едва ли ще й стане драго от боцканията на тревата или още по-лошо – пясъкът на плажа.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.