Секс и интелект

Повечето от хората нямат нужда да бъдат убеждавани, че правенето на секс е добра идея. Но много често намирането на време или „подходящото настроение“ е част от картината. Ако си мислите „аз нямам такива проблеми“, тогава ние екипът на Sainsbeauty бихме искали да ви поздравим. Но повечето от нас със сигурност биха искали да узнаят повече по темата.

Проучвания показват, че ако мислим повече за секс е по-вероятно да го практикуваме по-често. Всъщност в терапевтичните книги за подобряването на сексуалния живот на двойките се препоръчват техники, който имат за цел да провокират повече сексуални мисли между любовните партньори.

За някои проблема се състои в намиране на свободно време. Вероятно имаме желание за секс, но налице са и прекалено много други задължения като професионални ангажименти, деца или спорт. В такъв случай се оказва, че сексът не ни е приоритет. Ако обаче имате желание да помислите за приоритетите си, може да се окаже, че секса е чудесно средство за подобряване на мисловните процеси и повишаване на интелекта.

Според известен труд на Wright, Jenks, & Demeyere, 2017 се оказва, че сексуалната активност може да повиши когнитивното функциониране. Какво точно означава това? Ако практикуваме повече секс, това се отразява на вербалните ни умения и на нивото на интелект.

Някои двойки предпочитат своят сексуален живот по-спонтанен. Според Willoughby & Vitas (2012), повечето двойки (63%) имат несъгласия по отношение на това колко секс правят и колко биха искали да правят. Именно затова трябва да гледаме на нашият сексуален живот по-отговорно и да сме наясно от какво имаме нужда. Вероятно тук се касае за сексуална съвместимост, но специалистите предупреждават, че ако се налага двойката да работи много по отношение на сексуалният си живот означава, че са налице твърде много проблеми. От друга страна именно тази работа кара партньорите да се развиват сексуално и да подобряват секса. В заключение можем да кажем, че всяко усилие се възнаграждава.

Положете усилие и подобрете любовният живот. Това ще ви стимулира да сте по-фокусирани, по-умни и по-щастливи.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.