село

На село си е най-добре – 5 идеи за фитнес на открито

Задава се поредният дълъг уикенд. Хиляди ще поемат на път, но не към Виена, Париж или Малдивите, а…на село. В това няма нищо лошо, макар и в България селското начало да носи някакъв отрицателен заряд.

На село или на вилата обаче се открива голям хоризонт за физическа активност, като не говорим задължително за упражнения с мотика. Предлагаме на вашето внимание пет чудесни упражнения на открито, за които не се изисква екипировка или нещо по-специално, а в резултат ще се завърнете на работа през новата седмица с релеф и добро настроение.

Лицеви опори с подскоци

Упражнението е познато като бърпи. Правим лицева опора, след което подскачаме, като се опитваме да приближим максимално коленете към гърдите. Трудно е и много изтощително, но пък е доста ефективно при изгарянето на калориите от агнето за Гергьовден. Правете по 20 повторения.

Планкове ръце-лакти

Лягаме в опора и заемаме поза за планк на лакти. След това опираме лявата длан и се изправяме на ръце. Повтаряме с дясната и отново се връщаме на лакти. Отстрани изглежда сякаш просто сменяте ръцете, но всъщност това упражнение „изсушава“ наедрелия корем и кара всички мускули на пресата и долната част на гърба да работят. Правете по 20 повторения.

Стойка на ръце

 

Намерете стена, заемете поза за челна стойка и се изправете, като я използвате да опора на краката. Опитайте се да направите няколко опори, като главата ви докосва пода и разпъвате максимално ръцете. Това е едно от най-добрите упражнения с използване на собственото тегло, като развива трицепсите, горната част на гърдите и като цяло горната половина на тялото.Правете по 10 повторения.

Клякания в поза „пистолет“ с един крак

Намерете успоредка, хванете се здраво с две ръце за вертикалните й колове и се опитайте да клекнете на един крак. 20 такива повторения се равняват по ефективност на 200 клякания с два крака. Едновременно пестите време, а и мускулите на краката ви растат по-бързо, като при това не се налага да използвате допълнителни тежести. Правете по 20 повторения.

Коремни преси с „ножица“

Легнете на пода, подпрете се на лакти и започнете да правите т.нар. ножица като кръстосвате свата крака във въздуха, без да ги докосвате. Това е упражнения за добната част на коремната преса, където обикновено най-бързо се натрупват мазнини. Правете по 25 повторения.


…и последно, но не по важност

Изпълнявайте упражненията всеки ден сутрин и вечер. Правете по 5-10 цикъла от повторения. Ако ви е трудно, разделете упражненията на две.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.