Задава се поредният дълъг уикенд. Хиляди ще поемат на път, но не към Виена, Париж или Малдивите, а…на село. В това няма нищо лошо, макар и в България селското начало да носи някакъв отрицателен заряд.

На село или на вилата обаче се открива голям хоризонт за физическа активност, като не говорим задължително за упражнения с мотика. Предлагаме на вашето внимание пет чудесни упражнения на открито, за които не се изисква екипировка или нещо по-специално, а в резултат ще се завърнете на работа през новата седмица с релеф и добро настроение.

Лицеви опори с подскоци

Упражнението е познато като бърпи. Правим лицева опора, след което подскачаме, като се опитваме да приближим максимално коленете към гърдите. Трудно е и много изтощително, но пък е доста ефективно при изгарянето на калориите от агнето за Гергьовден. Правете по 20 повторения.

Планкове ръце-лакти

Лягаме в опора и заемаме поза за планк на лакти. След това опираме лявата длан и се изправяме на ръце. Повтаряме с дясната и отново се връщаме на лакти. Отстрани изглежда сякаш просто сменяте ръцете, но всъщност това упражнение „изсушава“ наедрелия корем и кара всички мускули на пресата и долната част на гърба да работят. Правете по 20 повторения.

Стойка на ръце

 

Намерете стена, заемете поза за челна стойка и се изправете, като я използвате да опора на краката. Опитайте се да направите няколко опори, като главата ви докосва пода и разпъвате максимално ръцете. Това е едно от най-добрите упражнения с използване на собственото тегло, като развива трицепсите, горната част на гърдите и като цяло горната половина на тялото.Правете по 10 повторения.

Клякания в поза „пистолет“ с един крак

Намерете успоредка, хванете се здраво с две ръце за вертикалните й колове и се опитайте да клекнете на един крак. 20 такива повторения се равняват по ефективност на 200 клякания с два крака. Едновременно пестите време, а и мускулите на краката ви растат по-бързо, като при това не се налага да използвате допълнителни тежести. Правете по 20 повторения.

Коремни преси с „ножица“

Легнете на пода, подпрете се на лакти и започнете да правите т.нар. ножица като кръстосвате свата крака във въздуха, без да ги докосвате. Това е упражнения за добната част на коремната преса, където обикновено най-бързо се натрупват мазнини. Правете по 25 повторения.


…и последно, но не по важност

Изпълнявайте упражненията всеки ден сутрин и вечер. Правете по 5-10 цикъла от повторения. Ако ви е трудно, разделете упражненията на две.

Още статии

Осем златни правила за влизане във форма за лятото... Продължаваме темата с осемте златни правила за влизане в добра форма за лятото. Вече ви запознахме с първите четири експертни съвети, които дава Мис О...
Бягане за изгаряне на мазнини... Златни правила за начинаещи Ако сте решили да приложите бягане за изгаряне на мазнини, вероятно сте готови на всичко в името на успеха. Подгответе се...
Осем златни правила за влизане във форма за лятото... Топлото време навън ни накара да разтворим гардеробите и да извадим по-леките и цветни дрехи. След зимата на дивана мнозина от нас установяват с ужас,...
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.