Защо не можете да спрете да си създавате проблеми сами?

Нашите мозъци са предназначени да се тревожат и те са добри в това свое действие.

През целия ни живот нашия мозък работи в посока да определи следващото голямо нещо, което да „поправи“. Ето защо ние сме се развили във всяка една област като започнем от земеделие, медицина, религия и т.н.т. Всичко това се случило поради някакъв страх: смърт, глад, болест. Тази част от мозъка, която контролира преживяването, е отговорна и за нашата креативност и творчеството.

Ние сме родени за да оцеляваме. Ако чувствате, че не можете да спрете да се притеснявате и да изпитвате безпокойство, не сте в състояние просто да се отпуснете и да се наслаждавате и да бъдете благодарни и щастливи, това не не е защото има нещо, което не е наред с вас. Страданието се засилва тогава, когато се фокусираме върху процеса на създаване, а не върху нашите собствени чувства.

Вместо да се опитваме да живеем по начина, по който светът ни кара да се чувстваме, ние се съсредоточаваме върху това да създаваме онова, което искаме и не се радваме на това, което вече съществува. Не се фокусираме върху „Какво мога да се насладя?“,  а върху „Какво мога да създам?“. Създавате клетки и мисли, докато четете тази статия. Създавате Co2, докато издишвате. Когато прекарвате времето си с някой, когото обичате, вие създавате връзка с този човек. Всеки път, когато работите, създавате пари, създавате умения. Винаги създавате. Не забравяйте да се наслаждавате на  това, което имате и живейте тук и сега.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.