Шопинг

Не пазарувайте след работа

Бляскави витрини

Трудно е да устоите на бляскавите витрини, които излагат рокли пасващи идеално на фигурата ви особено ако те се предлагат на добри цени.

Има много причини, поради които купуваме импулсивно неща, които дори не са ни необходими. Първата причина разбира се е добрата цена. Но нови проучвания разкриват и други причини. За щастие ние имаме контрол върху тях.

Изследване е доказало, че пазарувайки в състояние на умора, ние по-лесно се превръщаме в импулсивен купувач. Работният ден може да намали запасите от самоконтрол и дори напълно да изключи мозъчните центрове, които отговарят за взимането на адекватно решение.

С други думи, човека който излиза от офиса и влиза в мола, не е най-добрата версия на себе си и вероятно не би трябвало да взима каквито и да било важни решения. Когато въпросният център в мозъка не функционира пълноценно, ние ставаме ирационални, когато взимаме решения.

Избягвайте пазаруването след края на работния ден!

Шопинг след работа

Ако все пак сте решили да пазарувате, взимайте чести почивки през деня, за да избегнете натрупването на умора. Когато усетите импулс за покупка на дадена стока, припомнете си, че вие и вашият мозък имате нужда от почивка за да взимате правилните решения.

Друго проучване е доказало, че слушането на приятна музика повишава нормалната активност на мозъка, която включва анализ и оценка. Така че, може би просто трябва да вземете слушалките със себе си по време на шопинг.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.