Испанският футболист на Арсенал Ектор Бейерин е доста противоречива фигура. Роденият през 1995 година в Барселона десен бек напоследък е атакуван на хомофобска основа заради дългата си коса, яркия стил на обличане и отказа от употребата на месо.

Най-крайните хейтъри го обиждат на “лесбийка”. Бейерин споделя, че е доста дебелокож по отношение на обидите, но някои неща му идват в повече и влияят на представянето на терена.

Испанецът дори е подозиран, че е гей. Той нито отрича, нито потвърждава, като отбелязва, че скоро в английската Премиър лийг няма да има открито признаване на нетрадиционна сексуална ориентация, тъй като самите фенове още не са готови за това.

Бейерин е известен и като един от най-бързите футболисти на своя пост. От близо година той стана заклет веган и разкрива, че физическото му състояние се е подобрило значително. Пред The Players’ Tribune Бейерин споделя, че вече не изпитва болки в глезените и тялото му се възстановява много по-бързо. Протеините, които е задължително да си набавя, той получава от бобови растения и сушени ядки.

Някои от съотборниците на Ектор Бейерин обаче не пропускат възможността да се шегуват с него заради избора му. Най-активни са Начо Монреал и Лоран Кошчиелни, които винаги се опитват да го накарат да хапне малко месо.

Бейерин е известен и с екстравагантния си и шарен стил на обличане. Може би затова футболистът вече планира да става моден дизайнер, след като испанецът приключи с футболната си кариера.

“Да стана дизайнер е моя дългосрочна цел. Гледам майка ми как прави това още от малък. Не искам просто да принтирам името си на една тениска и да я сложа за продажба онлайн. Искам да правя нещо, което е различно и хората харесват не само заради това кой съм аз, а заради самите дрехи”, коментира Бейерин, който наля още вода в мелницата на хомофобите с това признание.

Вижте още статии

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.