„Съществуването на жените е обида“

„Самото съществуване на жените е обида. Те се появяват на публични места без придружител или бурка, изкушават с разголена греховна плът. Западните знаменитости са блудни ексхибиционистки, които постоянно обиждат Бога“.

Това не е наше мнение, а цитат от интервю на автор в ислямисткия хакерски сайт Celeb Jihad, който си е поставил за цел да изобличава нравите в западното общество, а крайната му цел е унищожаване на попкултурата на Америка.

През 2014 година Celeb Jihad нашумя с публикуването на откраднати кадри от телефоните на известни личности като певицата Риана, Майли Сайръс, Ема Уотсън, Линдзи Вон, Тайгър Уудс, Тейлър Суифт и други.

Под прицела им попадна дори голфърката Пейдж Спинарак. Те не могат да бъдат съдени за кражбата на лична информация, защото са регистрирани в офшорна зона и не попадат под ничия юрисдикция.

„Нямаме съмнения в своята правота. Признаваме само законите на шериата, а на светските граждански искове гледаме с насмешка. Целта ни не е изнудване, а да наречем блудниците с истинските им имена. Благочестивите ни мюсюлмански очи постоянно са подложение на насилие от откровеното облекло на западните жени“, казва още анонимният хакер от Celeb Jihad.

По ирония на съдбата, подобно мнение се изразява и от редица уж защитаващи жените феминистки организации. Темата за сексуалното насилие вече излиза от контрол. В Америка се надигна кампания под хаштага #metoo, в които жените споделят, че са били насилвани. Дори просто намигане отпреди 30 години вече се вади като доказателство, че мъжът е потенциален насилник.

Някак си ни е трудно да приемем, че Силвестър Сталоун е трябвало да прибягва до насилие, за да си уреди среща, но и това се твърди.

Ширещата се политкоректност може да помете като ураган цели културни модели. Като илюстрация на последното е решението на новите американски собственици на Формула 1 да заличат институцията Grid Girls, или иначе казано – красивите манекенки, които присъстваха в зоната на старт-финала от 1960 година насам. Това беше експериментирано през 2015 година в Монако, когато вместо момичета, момчета по къси панталони изнесоха шампанското за призьорите и предизвиката недоумението на пилотите.

През миналата година умря и традицията победителите в етапи на колоездачни състезания да получават целувка от красиви девойки на почетната стълбица. Дори клипът, с който България се рекламира за европредседателството беше обявен за сексистки. Множеството примери показват, че става въпрос за тенденция. Любопитното е, че в тази битка от едната страна на барикадата се оказват джихадистите и пуританите, които претендират да са защитници на правата на жените. Дори гласът на легендарната актриса Катрин Деньов беше заглушен от яростните им гласове.

„Подтикът да пратим мъжете на заколение, вместо да помогнем на жените да бъдат по автономни, помага на враговете на сексуалната свобода“, написаха в открито писмо 100 известни французойки, сред които и Деньов, а впоследствие бяха принудени да се извиняват.

Битката ще е голяма, като всяка от страните има своите аргументи, но едно е сигурно – фундаментализмът трябва да намери своя отпор, за да запазим света, който познаваме.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.