Тренирайте като Кристиано Роналдо

Тренирайте като Кристиано Роналдо
- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Тренирайте като Кристиано Роналдо


Мегазвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо изведе “белия балет” до триумф в Шампионската лига през 2016 година с доминиращо присъствие на терена, а година по-късно помогна на своя клуб да постигне и немислимото до този момент – да повтори успеха си в най-престижната клубна надпревара. Всичко това се случи, след като Роналдо преодоля контузията, извадила го от участие във финала на европейското първенство във Франция. За своите 32 години, повечето от които прекарани в травматичен спорт като футбола, Роналдо няма големи травми, които да са го вадили от строя за дълго, което се дължи и на правилния му режим на живот и тренировки. Португалецът ляга и става рано, следи внимателно състоянието си и следва стриктен план, според който с всяка натрупана година сваля по килограм от теглото си, за да запази изумителната си бързина. Той с готовност споделя част от програмата си със своите фенове в социалните мрежи, като ги мотивира да проявяват повече физическа активност. Предлагаме ви пет основни упражнения, които Роналдо прави във фитнеса, някои от които са подходящи за изпълнение на практика навсякъде, а за други трябва да преодолеете мързела и все пак да посетите залата.1. Клек с опрян до стената гръб – това упражнение наистина може да се прави където и да си помислите. То помага за укрепване на силата на бедрените мускули, но също така развива и укрепва всички мускули на краката. Просто е и доста ефективно.

Кристиано Роналдо

2. Тренировка за гъвкавост – помага за предпазване на мускулите от травми. Подходящо е преди и след тренировка, тъй като подпомага възстановяването.

Кристиано Роналдо

3. Упражнения за баланс – тук Роналдо работи с някои от най-популярните уреди за спортисти – ластици и швейцарска топка. За постигането на това, което виждате на снимката, са впрегнати куп мускули и мускулчета, за чието съществуване мнозина не подозират.

Кристиано Роналдо

4. Упражнения за адукторите – тук Роналдо отново работи с няколко уреда, за да държи повече групи мускули под напрежение. Пилатес рингът е изключително полезен за футболистите, тъй като тренира адукторите, които са една от най-проблемните области за футболистите, откъдето идва и изразът “футболна болест”. Те постоянно са натоварени по време на тренировка и мач заради ударите по топката, пасовете, рязката смяна на посоката и т.н. Медицинската топка пък служи за оформяне на коремната мускулатура, която си е запазена марка на португалеца.

Кристиано Роналдо

5. Работа с швейцарска топка – с този прост уред може да правите много хубави упражнения. В конкретния случай Роналдо отново тренира коремните мускули, като е включил и елемент на баланс, който е основен за футбола.

Кристиано Роналдо

В най-общи линии така протича една малка част от тренировъчния ден на Роналдо. Португалецът съветва да пиете достатъчно течности и да слушате хубава музика. Неговият личен избор е хип-хоп и регетон.

Приемането на хранителни  добавки е неразделна час от ежедневието на професионалните спортисти

Хранителна добавка ВемоХерб®ЕСА е разработена за тези, които имат нужда от повишаване на енергията, активиране на организма за усилена тренировка и подпомагане на загубата на излишните килограми. Добавката е ефективен термогенен симулант с широк спектър на приложение. Тя е натурална алтернатива на комбинацията Ephedrine/Caffeine/Acylpirine и представлява тройна смес Caffeine anhydrous/сух екстракт Citrus aurantum/ сух екстракт от White Willow bark.

Shadow
Slider

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*