Тренировка по време на горещини

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Защо тренировката по време на горещини е неефективна?

Да тренираме в топлото време се оказва не толкова добра идея, но все пак не използвайте този факт като извинение за да пропуснете днешните упражнения.

Всеки който е бягал в парка през август знае, че тази тренировка може сериозно да ви изтощи, да повлияе зле на настроението ви, а да не говорим за потта, която се стича от вас като река. Според последните проучвания, когато температурата навън е висока, това може да се отрази зле на вашите мускули на клетъчно ниво. Тези данни са част от доста интересни проучвания направени във връзка с тренировката в различни климатични условия и как тя влияе върху митохондрията – генератора на енергия във вашите клетки. Нарушената митохондиална функция играе важна роля при проблемите със затлъстяването и диабета.Интересно е да разберем каква е най-подходящата температура по време на тренировка. Изглежда, че топлината не се отразява добре на спортистите и няма положителен ефект относно резултатите им. Тренировката в жегата не е благоприятна във връзка с развитието на митихондриите и от там следва заключението, че стайната температура е по-доброто решение.
Независимо, че спортуването в жегите се оказва не така ефективно по отношение на растежа на мускулатурата, то все пак има много положителни страни, а именно освобождаване от стреса, енергизиране на тялото и изгаряне на калории. Все пак добре е да потърсите място оборудвано с климатик за да постигнете резултатите, които така упорито преследвате.

Ако сте решили да премахнете коремчето, можете да използвате колан за отслабване със сауна ефект. Коланът за отслабване е идеалната част от екипировката на всички трениращи. Може да се носи по време на фитнес, джогинг и всякакъв друг вид упражнения. Slimming Belt е подходящ за всички, които искат да отслабнат бързо и ефективно в областта на корема.

- СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ -

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*